Μενού Κλείσιμο

Η Άννα Μάνη για το Νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση: «Βήμα προς το πανεπιστήμιο του αύριο»

Σε μια περίοδο όπου η σύγχρονη πραγματικότητα προβάλλει ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες, οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναζητήσουν στα θέματα της παιδείας το δρόμο της σύνθεσης και του σταθερού προσανατολισμού που θα δίνει προοπτικές για μια ποιοτική και αποδοτική εκπαίδευση, ανέφερε κατά την τοποθέτησή της για το Νομοσχέδιο που αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η βουλευτής Άννα Μάνη.

Η κ. Μάνη, σημείωσε πως «αν θέλουμε να έχουμε πανεπιστήμια σύγχρονα, εξωστρεφή και ασφαλή, ικανά να ανταγωνιστούν τα πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου του εξωτερικού, αν με απλά λόγια θέλουμε να έχουμε καλύτερα πανεπιστήμια, απαιτούνται μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που εισάγει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας».

Σύμφωνα με την βουλευτή Πιερίας, ο ελληνικός λαός «που εμπιστεύεται στα πανεπιστήμια τα παιδιά του και καταβάλει από το υστέρημα του τα χρήματα για τη λειτουργία τους», δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο την βία και την ανομία, δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τις ομάδες που επιβουλεύονται το δημοκρατικό, ελεύθερο πανεπιστήμιο, που επιβουλεύονται δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις την ίδια τη δημοκρατία.

«Ακαδημαϊκή ελευθερία και αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος χωρίς ασφάλεια δεν νοείται. Το σημερινό νομοσχέδιο δεν είναι απλά η υλοποίηση του αυτονοήτου, είναι ακόμα ένα βήμα προς το πανεπιστήμιο του αύριο, ένα πανεπιστήμιο που θα αξίζει στα παιδιά μας και έχουμε όλοι το ιστορικό καθήκον να το υποστηρίξουμε», κατέληξε στην τοποθέτησή της η κ. Μάνη

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ