Μενού Κλείσιμο

«Η ανάδειξη των Πιερίων, προτεραιότητά μας», δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης

Από το Maintal και το Moosburg

στο Ελατοχώρι και τα Πιέρια Όρη

 

Επίσκεψη στο Ελατοχώρι και το φθινοπωρινό τοπίο των Πιερίων πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων Δήμων με την Κατερίνη, Maintal Γερμανίας και Moosburg Αυστρίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στον δήμο μας για τον εορτασμό των 107 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης συνόδευσαν τον Δήμαρχο του Δ. Moosburg Herbert Gaggl, την αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου  Maintal Jennifer Gutberlet και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στην ξενάγηση στα Πιέρια  που «μάγεψε» τους επισκέπτες.

Τη φιλοξενία στο Ελατοχώρι ανέλαβε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου τον οποίο εκπροσώπησε η Πρόεδρός του και μέλος του τοπικού συμβουλίου Ελατοχωρίου Αναστασία Μποστανίτη – Κιοσέ. Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Νέο και Παλιό Ελατοχώρι, τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ.  Νικολάου και ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Ελατοχωρίου από την Μαριάνα Ντάκουλα μέλος του πολιτιστικού ομίλου Ελατοχωρίου. Επίσης, επισκέφθηκαν το εργαστήρι τυποποίησης Τσαγιού Ολύμπου – Κτήμα Αλθαία όπου τους δώρισαν το «Θεϊκό» τσάι με γερμανική ετικέτα και τέλος στην πλατεία του Ν. Ελατοχωρίου, στην ταβέρνα «Διαμαντής», στρώθηκε προς τιμή τους τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα.

 

Θέλουμε τα Πιέρια πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη του τόπου

«Τα Πιέρια, κομμάτι και ψυχή του Δήμου Κατερίνης, πρέπει να είναι πρωταγωνιστές της τοπικής ανάπτυξης. Το φυσικό τοπίο, οι ξενοδοχειακές υποδομές, ο αγροτουρισμός, οι καλλιέργειες και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό καθιστούν την ανάδειξη των Πιερίων, απόλυτη προτεραιότητά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος  Νταντάμης σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε και να αναδείξουμε τα προτερήματα κάθε γωνιάς του Δήμου μας. Σας αξίζουν περισσότερα και εμείς θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την τοπική ανάπτυξη των Πιερίων με επικέντρωση στον χειμερινό, εναλλακτικό τουρισμό».

Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από το φυσικό τοπίο της περιοχής όσο και από την απαράμιλλη φιλοξενία δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επισκεφθούν και πάλι την περιοχή.

Παρουσίες

Στην ξενάγηση στο Ελατοχώρι συμμετείχαν επίσης ο Αντώνης Λιάββας, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, ο Λεωνίδας Κυριαζής, Γραμματέας του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού, ο Στέφανος Διαμαντής και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης Θόδωρος Παυλίδης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.