Μενού Κλείσιμο

 «Η αλήθεια είναι εδώ για να μας επιβεβαιώνει και να τους διαψεύδει»

Η επικεφαλής της Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας στην Κατερίνη

Περιοδεία στην Πιερία έκανε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία το απόγευμα της Κυριακής παρουσίασε τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας για την Π.Ε. Πιερίας.

Την ψήφο των Πιεριέων που θα στηρίξουν τον συνδυασμό της κ. Χαραλαμπίδου, διεκδικούν οι: Αστέριος Ζαφειρόπουλος, Νίκος Παντελιάδης, Ζαχαρίας Παντελίδης, Σωτηρία Πουζουκλίδου και Γιώργος Σπανός, όλοι τους με πλούσια κινηματική και συνδικαλιστική δράση.

Η κ. Χαραλαμπίδου, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της παρουσίας της στο Περιφερειακό Συμβούλιο και των παρεμβάσεών της που αφορούν την Πιερία, αφού πολλές φορές έφερε σημαντικά προβλήματα του νομού στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η επικεφαλής της Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας, επικέντρωσε σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως σε θέματα που άπτονται στην δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, του οποίου ο κανονισμός –όπως υποστήριξε- αποκλείει «φωνές» (κινημάτων, φορέων, συλλόγων, πρωτοβουλιών) οι οποίες δεν είναι αρεστές στη διοίκηση Τζιτζικώστα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κ. Χαραλαμπίδου, έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση του Πέλεκα, ο οποίος παραμένει «στη μοίρα» του από τον Νοέμβρη του 2017, όταν και υπέστη σοβαρές ζημίες από τις πλημμύρες.

Όπως τόνισε η κ. Χαραλαμπίδου, «δύο χρόνια μετά τις πλημμύρες και τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή του ποταμού Πέλεκα , για τις οποίες είχαν ενημερωθεί εγκαίρως η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όλα τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και οι ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας,  είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Προφανώς, από την περιοχή δεν έχει περάσει  ο Απόστολος Τζιτζικώστας ,γι΄ αυτό και ο Ποταμός Πέλεκας δεν περιλαμβάνεται στο «σπουδαίο έργο» που πιστεύει ότι αφήνει στην Περιφέρεια.

Ούτε όμως ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την περιοχή και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης γνωρίζει τι συμβαίνει στον τόπο του.

Ίσως στις επόμενες περιοδείες του,  περάσει  από την περιοχή, γιατί όχι συνοδεία της ΥΜΑΘ…..

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε τον περασμένο Μάρτιο ως περιφερειακοί σύμβουλοι Κ. Μακεδονίας υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.

Έτσι έχουμε βάσιμες ελπίδες να μάθουμε κι εμείς και οι κάτοικοι της Πιερίας για τα αίτια της καταστροφής αλλά και για τις πολιτικές ευθύνες αυτών που δεν έκαναν τίποτε την τελευταία διετία για την αποκατάσταση των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή του Ποταμού Πέλεκα.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ