Μενού Κλείσιμο

«Η αιμορραγία στον εγκέφαλο»

Με ιατρική θεματολογία και ομιλητή τον νευροχειρουργό Ευρ. Μπαϊραμίδη συνεχίζει η Σχολή Γονέων Κατερίνης

Ο Νευροχειρούργος του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης είναι ο επίσημος ομιλητής και καλεσμένος της Σχολής Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σήμερα Δευτέρα. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Η αιμορραγία στον εγκέφαλο». Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στις το απόγευμα και όπως πάντα η είδοδος είναι Ελεύθερη.

Κάθε αιμορραγία στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να καταστεί δυνητικά επικίνδυνη πόσο μάλλον στον εγκέφαλο. Είναι πάρα πολλές οι αιτίες αιμορραγίας στην κρανιακή κοιλότητα ωστόσο θα αναλυθεί κυρίως η αυτόματη αιμορραγία που είναι απότοκος ανευρυσμάτων και συγγενών ανωμαλιών του εγκεφάλου. Η αυτόματη αιμορραγία στον εγκέφαλο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση οδηγώντας συχνά στον θάνατο η σε βαριά αναπηρία. Καθίσταται λοιπόν φρόνιμο να γνωρίζουμε τις αιτίες , την σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση, καθώς και τους μηχανισμούς πρόληψης της αυτόματης αιμορραγίας και αυτό θα επιχειρηθεί με το περιεχόμενο αυτής της ομιλίας όσο το δυνατόν απλούστερα.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία Καθηγητών «Ολύμπια Ωδή» με έντεχνα τραγούδια.

Ποιος είναι ο Ευρυβιάδης Γ. Μπαϊραμίδης
Γεννήθηκε στις 28/06/1976 στην Νέα Ιωνία Αθηνών. Είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου.
Σπούδασε ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της νευροχειρουργικής στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Ευαγγελισμός. Επισκέφτηκε μεγάλα κέντρα νευροχειρουργικής όπως το Walton center Liverpool και Toolo στο Ελσίνκι στα πλαίσια της εξειδίκευσης στις επεμβάσεις που αφορούν την κρανιακή κοιλότητα. Συμμετείχε σε πολλαπλά πτωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια ανατομίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και πλέον είναι εκπαιδευτής στο Διεθνές πτωματικό σεμινάριο νευροχειρουργικής ανατομίας που διοργανώνει ο Ευαγγελισμός κάθε χρόνο και το οποίο προσελκύει εκπαιδευόμενους νευροχειρουργούς από όλο τον κόσμο.
Εργάζεται ως επιμελητής στο Βοστάνειο Ιερό Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, πραγματοποιώντας περισσότερες από 300 επεμβάσεις ετησίως
Οι όγκοι του εγκεφάλου και οι αγγειακές βλάβες όπως ανευρύσματα, δυσπλασίες, καθώς και η νόσος Moya-Moya που χρήζει By pass αποτελούν το κύριο αντικείμενο ενασχόλησης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ