Μενού Κλείσιμο

«Γύρισαν την πλάτη στους κτηνοτρόφους»

Δεν πέρασε τροπολογία για αποζημιώσεις απωλειών από τον «καταρροϊκό πυρετό»

 

Απορρίφθηκε η τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους για απώλειες από καταρροϊκό πυρετό, σύμφωνα με την ενημέρωση από το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μπέτυς Σκούφα

 

Ήδη σε δήλωση του ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης επεσήμανε πως κ. Βορίδης γύρισε την πλάτη του επιδεικτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του, «προσπέρασε, αδιαφορώντας προκλητικά, ένα υπαρκτό πρόβλημα και μια δίκαιη λύση για τους κτηνοτρόφους. Δεν ασχολήθηκε, δεν αναφέρθηκε καν και δεν έκανε αποδεκτή τη Βουλευτική Τροπολογία με γενικό Αριθμό 43 και ειδικό αριθμό 1 για την επιχορήγηση των κτηνοτρόφων για σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, που κατέθεσαν  βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τη στιγμή που το επενδυτικό πολυνομοσχέδιο που  ψήφισε η κυβέρνηση, αποτελείται από μια ανερμάτιστη συρραφή προσθηκών και άσχετων τροπολογιών υπέρ καναλαρχών και άλλων ημετέρων.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο κ. Υπουργός δεν γνώριζε την αγροτική πολιτική, γεγονός που ο ίδιος έσπευσε να επιβεβαιώσει με την ανάληψη των καθηκόντων του. Γνωρίζουμε καλά επίσης ότι από τα έως τώρα Δελτία Τύπου του Υπουργείου, η παραγωγή έργου στηρίζεται στο στρωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ χαλί (όπως η περίφημη «λύση» για το τσίπουρο, η πορεία του Π.Α.Α και του Χρηματοδοτικού Ταμείου).

Ακόμη, φαίνεται δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τις αλλαγές στις διοικήσεις κρίσιμων Οργανισμών. Δεν ερυθριά ακόμα και όταν «κοπιάρει», χωρίς να αλλάζει ούτε λέξη, τις αντίστοιχες περσινές δηλώσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για τις πληρωμές.

Όταν όμως του προσφέρουμε «μασημένη τροφή» για να λύσει συγκεκριμένα προβλήματα και αδιαφορεί επιδεικτικά, τότε η άγνοια δεν τον δικαιολογεί πλέον. Ούτε η οκνηρία. Δεν επιθυμεί ο κ. Υπουργός να λύσει ούτε τα προφανή και εύκολα (επεξεργασμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ζητήματα. Εξυπακούεται ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα αντιγράψει την εν λόγω τροπολογία και θα την παρουσιάσει σαν δικό του πόνημα!

Αναρωτιόμαστε μόνο, αν ο αγροτικός κόσμος, μετά από αυτά τα επανειλημμένα δείγματα αδιαφορίας ακόμη και για τα απλά ζητήματα, μπορεί να περιμένει υπομονετικά-όπως και ο Υπουργός-για επερχόμενες αλλαγές», καταλήγει ο κ. Αραχωβίτης.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ