Μενού Κλείσιμο

Golden Visa : Συνεχίζεται η «απόβαση» Κινέζων στην Ελλάδα

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τη Golden Visa 

 

Κινεζική «απόβαση» στην ελληνική αγορά ακινήτων προκαλεί η χορήγηση της Golden Visa.

 

Αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τη Golden Visa από τον Οργανισμό Enterprise Greece, σύμφωνα με τα οποία εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση, με το σύνολο των αδειών διαμονής σε επενδυτές- αγοραστές να ξεπερνούν τις 5.300, φθάνοντας τις 5.302 άδειες συνολικά.

 

Τα νούμερα για τη Golden Visa

Οι Κινέζοι, παρά τη διαπίστωση από πλευράς των μεσιτών ότι πλέον δεν εμφανίζονται τόσο μαζικά όσο στο πρόσφατο παρελθόν (σ.σ. πριν το θόρυβο που είχε ξεσπάσει το φθινόπωρο του 2018), εξακολουθούν να παρουσιάζουν τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης, αν ληφθεί υπόψη ότι από το σύνολο των 5.302 αδειών έχουν λάβει τις 3.464 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για το διάστημα του τελευταίου τριμήνου, από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον Σεπτέμβριο οι άδειες που έχουν δοθεί σε Κινέζους αγοραστές εμφανίζονται αυξημένες κατά 707 (2.757 ο συνολικός αριθμός τον περασμένο Ιούνιο).

Οι Τούρκο έχουν περάσει  στη δεύτερη θέση τόσο για τις μεμονωμένες χορηγήσεις αδειών διαμονής όσο και σε αυτές που χορηγούνται και σε μέλη οικογενείας τους για πρώτη φορά, από το ξεκίνημα του προγράμματος, το 2013. Πιο μετριοπαθώς κινούνται πλέον οι Ρώσοι, οι οποίοι ακολουθούν στην τρίτη θέση.

Έτσι, με βάση τα στοιχεία στις 30/9/ 2019 στους Τούρκους αγοραστές αναλογούν συνολικά 438 άδειες, σε Ρώσους 384 και ακολουθούν Αίγυπτος με 139, Λίβανος και Ιράν με 137 και 102 αντίστοιχα.

Οι λοιπές εθνικότητες, Ιράκ, Ουκρανία, Ιορδανία, Συρία δεν έχουν ξεπεράσει το «φράγμα» των 100 αδειών.

Από το 2013 που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα προσέλκυσης κινήτρων στη χώρα μας, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 14.000 άδειες παραμονής.

Το όριο για την απόκτηση της Χρυσής Βίζας είναι τα 250.000 ευρώ τα οποία θα πρέπει να επενδύσει ένας μη Ευρωπαίος πολίτης στην αγορά ακινήτων προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια παραμονής για πέντε έτη στην Ελλάδα -άρα και πρόσβαση στη ζώνη Σένγκεν.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.