Μενού Κλείσιμο

Γκάγκα: Τον Σεπτέμβριο θα κάνουμε όλοι αναμνηστικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εμφανίστηκε βέβαιη πως από τον Σεπτέμβριο θα χορηγηθεί νέα δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό.

«Έχουμε πει αρκετό καιρό ότι το πιθανότερο είναι να χρειαστεί ένα αναμνηστικό από φθινόπωρο, όπως με τη γρίπη» επεσήμανε στον ΑΝΤ1.

Ενημέρωσε πως η χώρα δεν παραλαμβάνει νέες δόσεις καθώς οι εταιρείες ετοιμάζουν νέα, βελτιωμένα, εμβόλια που καλύπτουν νέες παραλλαγές και θα παραδοθούν από τον Σεπτέμβριο.

Ερωτώμενη για το πώς θα λογίζεται αυτή η δόση για τα άτομα που έχουν ήδη κάνει την τέταρτη δόση, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να μετράμε αλλά πρόκειται για «αναμνηστική δόση». Και όσοι έχουν εμβολιαστεί τετράκις εντάσσονται στις προβλέψεις για το φθινόπωρο.

«Όλος ο πληθυσμός θα πάει σε ενισχυτική δόση» επανέλαβε και εξήγησε πως αυτό αφορά και τους ανηλίκους από 12 ετών και άνω.

Σύμφωνα με την ίδια, ωστόσο, θα υπάρξει σύσταση. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χθες είχε εξηγήσει πως ο χαρακτήρας του εμβολίου, εάν θα είναι υποχρεωτικό ή όχι δηλαδή, θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα.

Τέλος, η κα Γκάγκα εξέφρασε την αισιοδοξία της πως «φτάνουμε στο επιθυμητό» που είναι μία ετήσια δόση. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν έχει στη διάθεσή της τα απαραίτητα στοιχεία για να το δηλώσει σε σιγουριά.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ