Μενού Κλείσιμο

Γιορτή στο Πάρκο της Κατερίνης

Με τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, οι Υπεύθυνες  των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πιερίας και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Η γιορτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών (γνωστή και ως EuroBirdwatch17) και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης. Στη δράση συμμετείχαν επίσης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International και φέτος είναι η 23η χρονιά που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 40 περίπου χωρών. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους και στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα μεταναστευτικά πουλιά, τους βιότοπούς τους και να ευαισθητοποιηθούν για την ανάγκη προστασίας τους.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερώσεις, εργαστήρια κατασκευών καθώς και περιβαλλοντικά παιχνίδια όπου συμμετείχαν δεκαέξι μαθητικές ομάδες από σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ