Μενού Κλείσιμο

Γιορτή πουλιών στα Λείβηθρα

Από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων και την Ορνιθολογική Εταιρεία

Ξεκινά σήμερα το διήμερο των εκδηλώσεων, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία (μεταξύ άλλων) να «γνωρίσουν» πουλιά και πτηνόμορφα τέρατα της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας και τέχνης

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και το Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών 2017 (Eurobirdwatch 2017), στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων. Οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα «πουλιά και τα πτηνόμορφα τέρατα στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τέχνη», για τον «μαγικό κόσμο των πουλιών και για το δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσής τους». Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια όπως στα «Φτερά – πούπουλα και τιτιβίσματα», αλλά και να παρατηρήσουν τους φτερωτούς κατοίκους του Ολύμπου στη διάρκεια του εργαστηρίου «ορνιθοπαρατήρηση» .
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη του BirdLife International και φέτος είναι η 23η χρονιά που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων από 40 χώρες. Το θέμα της διοργάνωσης είναι και φέτος τα μεταναστευτικά πουλιά. Ο γενικός σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.
Η χώρα μας είναι σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών, για να περάσουν το χειμώνα. Επομένως, στόχος των εκδηλώσεων είναι να ευαισθητοποιηθεί το ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα οι μαθητές για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα μεταναστευτικά πτηνά στη Μεσόγειο και για την ανάγκη προστασίας τους.
Η δράση απευθύνεται:
-σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης, (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή/και ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων, αλλά και σε συλλόγους, φορείς, οικογένειες και αυτόνομους επισκέπτες (άνευ δηλώσεως συμμετοχής- είσοδος ελεύθερη).
Συντονιστές της δράσης είναι οι: Ε. Κλινάκη – Β. Κυπριανού (ΕΦΑ Πιερίας), Θ. Νασοπούλου (Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017: Πάρκο Λειβήθρων: 23520 33884, E-mail: efapie@culture.gr και Φ.Δ.Ε.Δ. Ολύμπου: 23520 83000

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ