Μενού Κλείσιμο

Γιορτή παραγωγής

Το Σαββατοκύριακο στην Καρίτσα η 15η έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας

Για 15η χρονιά πραγματοποιείται στην Καρίτσα Πιερίας η καθιερωμένη Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας, γνωστή ως Γιορτή του Αγρότη. Η φετινή έκθεση πραγματοποιείται στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας Πιερίας, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017, με συνδιοργανωτές, το Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων και πολιτών της περιοχής.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους εμπλέκονται με την αγροτική οικονομία, την εκπαίδευση των αγροτών, την παραγωγή και εμπορία αγροτικών – κτηνοτροφικών εφοδίων, πολλαπλασιαστικού υλικού και εξοπλισμού, παραγωγούς που μεταποιούν ή τυποποιούν, εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα και ποτά) και σε όσους δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της οικοτεχνίας να συμμετέχουν στην 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη).
Στη φετινή γιορτή αναμένεται να συμμετέχουν τουριστικές, αγροτουριστικές επιχειρήσεις και τουριστικοί φορείς, αγροτικοί, αλιευτικοί, δασικοί, πολιτιστικοί, κοινωφελείς φορείς και οργανισμοί, εταιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, κοινωφελή ιδρύματα, εθελοντικά σχήματα, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς και ορειβατικούς φορείς, καθώς και πολίτες μεμονωμένα για την προβολή της δραστηριότητα τους.
Οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα, επίδειξης, επί τόπου πώλησης (οι έχοντας νόμιμα παραστατικά) στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και της δυναμικής προώθησης των προϊόντων τους σε εμπορικούς αντιπροσώπους – επιχειρηματίες χονδρικού και λιανικού εμπορίου ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους.
Την έκθεση όπως κάθε χρόνο πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις που αυξάνουν την επισκεψιμότητά της.
Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου πολιτιστικά δρώμενα με παρουσίαση, παραδοσιακών χορών και μουσικής από συλλόγους του Δήμου Δίου Ολύμπου και τοπική ορχήστρα.
Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ακολουθεί παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά με Κώστα Σαφέτη, Βέρα Χαρά, Αφροδίτη Δάφνη και Πλακιά Παναγιώτη στο κλαρίνο συνοδευόμενοι από την ορχήστρα τους.
Η 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη), αποτελεί σημαντικό θεσμό για τους επαγγελματίες του κλάδου και δίνει για μία ακόμα φορά την ευκαιρία, της αποτελεσματικής προβολής και προώθησης των εξαιρετικών προϊόντων της Πιερικής Γης, της κάλυψης των αναγκών της ανερχόμενης αγροτικής δραστηριότητας, τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και τη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ