Μενού Κλείσιμο

Γιορτή για τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων

Από την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Με επιτυχία διοργανώθηκαν δύο Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Νεότητας για παιδιά που συμμετέχουν στις Κατηχητικές Συνάξεις.

Η κεντρική εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης.

Στην εκδήλωση τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα με μουσική, απαγγελίες, θεατρικά δρώμενα και  έφεραν τους θεατές κοντά στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ περνώντας τα αιώνια μηνύματα στη σημερινή εποχή.

Στο τέλος της γιορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος απένειμε τα βραβεία στους νικητές του 4ου Διενοριακού Σκακιστικού Πρωταθλήματος του Γραφείου Νεότητας καθώς και του διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα την Αγία Αικατερίνη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των φετινών «Αικατερινείων» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.

Παρόμοια εορταστική εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε και στον Λόφο Πιερίας. Συγκεκριμένα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή των παιδιών των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πέτρας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιφερειακής αυτής εκδήλωσης, περιλάμβανε ποιήματα, τραγούδια, παραδοσιακά κάλαντα που παρουσίασαν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων υπό την καθοδήγηση των κληρικών και των κατηχητών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, σε όλες τις εκδηλώσεις μετέφερε το πνευματικό περιεχόμενο των εορτών και συνεχάρη τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητας και των Κατηχητικών Συνάξεωνγια τη μεγάλη προσπάθειά τους να αγγίξουν τις ψυχές όλων των παρευρισκομένων και να μεταφέρουν το φως του Σπηλαίου της Βηθλεέμ στον σύγχρονο κόσμο.

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας και παρότρυνε τα κατηχητόπουλα να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στο Κατηχητικό.

Για ακόμη μια χρονιά, μικροί και μεγάλοι, ακολουθώντας την κατάνυξη των Άγιων Ημερών, ένιωσαν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ