Μενού Κλείσιμο

Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

Με τον Συρανό Συρανό ντε Μπερζεράκ, τον καλόκαρδο ήρωα, ποιητή, ξιφομάχο και… ερωτευμένο συστήθηκαν τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, τη Δευτέρα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

 

Πρόκειται για το πρόγραμμα που υλοποιεί σε όλη τη χώρα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο: «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!»,  μια δράση γνωριμίας με ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και της χώρας προέλευσής τους.

«Ευχαριστούμε τους γονείς και κυρίως τα παιδιά για την ανταπόκριση, την συμμετοχή και την συνεργασία τους» σημείωσε σε δήλωσή της, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, η οποία  μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

Επιπλέον, όπως τόνισε: «Συνιστά ιδιαίτερα όμορφο συναίσθημα το να διαπιστώνεις ότι τα παιδιά, το μέλλον του τόπου, συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της βιβλιοθήκης μας και αποδεικνύουν ότι η αγάπη για το βιβλίο, για τις τέχνες είναι δυνατή διαχρονικά».

Παιχνίδι και γνώσεις

Ειδικότερα, τα παιδιά ξεκίνησαν με ένα παιχνίδι ερωτήσεων με σκοπό να ανακαλύψουν τον ήρωα, μέσα από ένα κουτί ιστοριών. Κάθε παιδί έπρεπε να πάρει μέσα από το κουτί ένα στοιχείο που θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλος έβγαλε ένα ξίφος, άλλος μια μύτη, άλλος έπρεπε να απαντήσει στην ερώτηση που βρίσκεται ο πύργος του Άιφελ κ.α.  Αποτυπώθηκαν σε χαρτί όλες οι λέξεις που συγκεντρώθηκαν: ποίημα, Γαλλία, Παρίσι, μεγάλη μύτη, αναγέννηση, μπαρόκ και κατέληξαν στον Συρανό.

Έπειτα αναγνώστηκε  το παραμύθι «Συρανό ο ποιητής με τη μεγάλη μύτη» και » Συρανό ντε Μπερζεράκ».  Κατόπιν τα παιδιά παρακολούθησαν ένα απόσπασμα από το ομώνυμο θεατρικό έργο  και άκουσαν τη μουσική της παράστασης. Τέλος, σε ένα χαρτί του μέτρου ζωγράφισαν τη φιγούρα του Συρανό, που θα τους συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ