Μενού Κλείσιμο

Γίνε η αλλαγή που περιμένεις

Περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” ο Δήμος Κατερίνης κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού συμμετέχοντας ενεργά και καθημερινά έως την ημέρα κορύφωσης (29/04) στις Περιβαλλοντικές Δράσεις , οι οποίες φέρουν το γενικό τίτλο: «Let’s do it Greece»!

Επίκεντρο και της φετινής συμμετοχής, αποτελεί η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού», ένα 7ήμερο δράσεων, που υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα στη σχολική μονάδα.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, με την συνδρομή και καθοδήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου μας στοχεύουν οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιούμε στα σχολεία. Άλλωστε στον Δήμο Κατερίνης όπως σημειώνει και ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, η προστασία και η βελτίωση του περιβάλλοντος αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης».

Καθαρισμός της ακτής στην Παραλία

Ειδικότερα χθεςΤρίτη, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας προχώρησαν στον καθαρισμό της ακτής και εν συνεχεία έκαναν διαχωρισμό και καταμέτρηση των απορριμμάτων. Παρόντες στη δράση ήταν: ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, εκπαιδευτικοί του σχολείου και υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

«Μαθαίνω για το Πράσινο» στην πρεμιέρα των περιβαλλοντικών δράσεων

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, όπου οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση δέντρων και φυτών, στον αύλειο χώρο του σχολείου τους. Οι μαθητές υιοθέτησαν τα δέντρα, τα οποία κατέστησαν πιο όμορφο και πιο ελκυστικό το περιβάλλον, ενώ έλαβαν πληροφορίες για το είδος του κάθε δέντρου, τον τρόπο φύτευσης και καλλιέργειάς του. Παράλληλα, παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα: «Μαθαίνω για το πράσινο στην πόλη μου» από Δασολόγο του Δήμου Κατερίνης.

Παρόντες στη δράση της 1ης ημέρας ήταν μεταξύ άλλων: η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Μαργαρίτα Αμανατίδου, εκπαιδευτικοί του σχολείου και υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Στο τέλος και των δυο ημερών, οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη δράση τους κοντά στη φύση, μεταφέροντας τις γνώσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έστειλαν το μήνυμα της σημασίας του πράσινου στη ζωή μας.

Όπως είναι βέβαια, γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθοδηγεί τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας – από μικρή ηλικία – περιβαλλοντικής συνείδησης.

Επόμενη δράση 26 Απρίλη στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Η δράση περιλαμβάνει: φυτεύσεις στον αύλειο χώρο του σχολείου από τους μαθητές, με τις οδηγίες του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου Κατερίνης (Τμήμα Περιβάλλοντος) και αναγνώριση της υφιστάμενης βλάστησης και υιοθεσία αυτής από τους μαθητές του σχολείου

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ