Μενού Κλείσιμο

Γιάννης Συμεωνίδης: Ενώπιον της αλήθειας και της δικαιοσύνης οι ενορχηστρωτές της εκστρατείας λάσπης για το θέμα των αναθέσεων

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Συμεωνίδης μετά την «σκόνη που έχει σηκωθεί» τις τελευταίες ημέρες και μετά την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Χιονίδη, όπου αναφέρθηκε στις αναθέσεις του Δήμου Κατερίνης.

Μπορεί μεν ο πρώην δήμαρχος, να μην εναντιώθηκε στις αναθέσεις, ωστόσο οι αναφορές του, έδωσαν «τροφή» για σχόλια, πολλά από τα οποία στρέφονταν κατά του κ. Συμεωνίδη.Είναι χαρακτηριστικό, ότι της συνέντευξης τύπου, ακολούθησε η δημοσιοποίηση στοιχείων με ονόματα και ΑΦΜ προσώπων και επιχειρήσεων που έχουν λάβει αναθέσεις από τον Δήμο.

Με μια μακροσκελή δήλωση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, καλεί τους “«ιθύνοντες» της συκοφαντικής επίθεσης να πάνε στον εισαγγελέα τα στοιχεία που διοχετεύουν σε δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους» και να αναζητήσουν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν”. Ο κ. Συμεωνίδης, βάζει στο κάδρο των επιθέσεων συνεργάτες του κ. Χιονίδη, αναφέροντας πως «εάν οι αναθέσεις είναι παράνομες, ας μας το πουν ο κ. Χιονίδης και οι συνεργάτες του και επιτέλους ας σταματήσουν να διαρρέουν ανακρίβειες και υποβολιμαίες αναφορές.»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Συμεωνίδη έχει ως εξής: «Με ανυπόστατες  φήμες, υπονοούμενα  και ατεκμηρίωτες εικασίες –  δήθεν διαπιστώσεις άρθρων που διακινούνται σε επώνυμα ή ανώνυμα blogs, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  τις τελευταίες ημέρες και κυρίως μετά τη συνέντευξη τύπου του πρώην Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία λάσπης, η οποία επιχειρεί να στοχοποιήσει εμένα προσωπικά  και τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης για τις περίφημες «αναθέσεις» είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν και προκειμένου να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις, απόρροια της ανέξοδης και χωρίς επιχειρήματα «κριτικής», συκοφαντίας και της όποιας σκοπιμότητας αυτή εξυπηρετεί αισθάνομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ το όνομα και την υπόληψη της οικογένειάς μου και να δηλώσω κατηγορηματικά ότι:

Η ανοχή μεταφράζεται από κάποιους σε αδυναμία. Τα όρια της όμως δεν είναι ανεξάντλητα. Καλώ λοιπόν τους «ιθύνοντες» της συκοφαντικής επίθεσης να πάνε στον εισαγγελέα τα στοιχεία που διοχετεύουν σε δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους» και να αναζητήσουν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν. Να είναι βέβαιοι πως όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομα και την  υπόληψή μου πολύ σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της αλήθειας, της πολιτικής και ποινικής ευθύνης που γεννάται από αυτήν, καθώς προτίθεμαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Εάν οι αναθέσεις είναι παράνομες, ας μας το πουν ο κ. Χιονίδης και οι συνεργάτες του και επιτέλους ας σταματήσουν να διαρρέουν ανακρίβειες και υποβολιμαίες αναφορές. Εάν διαθέτουν στοιχεία ότι παρανόμησα τους προκαλώ να με κατονομάσουν. Προσωπικά έχω δώσει τις εξετάσεις μου στην κοινωνία, στον επαγγελματικό μου χώρο και δεν θα ανεχθώ από κανέναν να σπιλώνει το όνομά μου.

Επειδή η νυν Δημοτική Αρχή ακολουθεί πολιτική διαφάνειας και εφαρμόζει χρηστή διοίκηση. Επειδή η πολιτική των αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς, που αποδεδειγμένα εφαρμόζει η νέα δημοτική αρχή είναι πλέον φανερό ότι έχει δυσαρεστήσει πολλούς. Επειδή η αλήθεια βασίζεται σε αναμφισβήτητα γεγονότα, τα οποία δεν φρόντισαν  να πληροφορηθούν οι συντάκτες των φημών και των υπονοούμενων και όσοι αναζητούν δήθεν σκάνδαλα, είναι προφανές, ότι όλη αυτή η εκστρατεία σπίλωσης έχει ως μοναδικό στόχο την υπονόμευση του σημαντικού έργου της διοίκησής μας.

Τέλος, θα συνιστούσα στους υποκινητές των προσβλητικών υπονοιών να ανατρέχουν τουλάχιστον στα επίσημα έγγραφα και στοιχεία. Στοιχεία των αναθέσεων που έγιναν όχι σε διάστημα ενός έτους από τη διοίκηση Χιονίδη, αλλά του τελευταίου τριμήνου πριν τις εκλογές. Παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτά τα στοιχεία και αφού εντυπωσιάζονται από αριθμούς είμαι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου να τα παραθέσω, προκειμένου να ενημερωθούν  οι πολίτες και να βγάλουν  τα αναγκαία συμπεράσματα.

Γιάννης Συμεωνίδης

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ