Μενού Κλείσιμο

Για «τρέχοντα» θέματα ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Κατερίνης: Στην Αθήνα για την Ολυμπιάδα

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στα θέματα ημερήσιας διάταξης, ενέκρινε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

 

Το θέμα της Ολυμπιάδας Κορινού, τα διαχρονικά προβλήματα της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων στην περιοχή των Αστικών και η επίλυσή τους, η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνέδριου με την οποία κρίθηκε μη κανονική δαπάνη του Δήμου – έτους 2017, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προ ημερησίας διάταξης ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, από το Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης.

 

Ειδικότερα, ο κος Κουκοδήμος αναφέρθηκε στην συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη στην Αθήνα  με τον Υφυπουργό  Χωροταξίας και Αστικού  Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, ενώ σημείωσε ότι προηγήθηκε σύσκεψη για το θέμα στο γραφείο του, με όλα τα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης της Ολυμπιάδας.

 

(ανα)Ζητείται λύση στα προβλήματα πεζοδρομίων στα Αστικά

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα με τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην περιοχή των Αστικών και πιο συγκεκριμένα με τα τσιμεντένια εμπόδια που τοποθετήθηκαν για να οριοθετήσουν τις θέσεις στάθμευσης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουν προκληθεί σοβαροί τραυματισμοί, δεν είναι λειτουργικά. Πρότασή μας είναι να απομακρυνθούν και να επανεξεταστεί το θέμα της οριοθέτησης των θέσεων με άλλο υλικό. Το ίδιο ισχύει και για τα σιδερένια προστατευτικά στα δέντρα που τοποθετούνται στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές φθορές σε αυτοκίνητα».

 

«Πονοκέφαλος» η πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για μη κανονική δαπάνη έτους 2017

Σε ό, τι αφορά την απόφαση  του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε μη κανονική δαπάνη  έτους 2017, για την οποία όπως αναφέρει «δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία σχετικά με την ανατροπή αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης» ο Δήμαρχος επισήμανε: «Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανάλογη κρίση θα ακολουθήσει και για εντάλματα και δαπάνες ετών 2017-2018 ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ. […]Έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες νομικά και θα καταθέσουμε αίτηση ανάκλησης της πράξης. Το σώμα φαντάζομαι κατανοεί ότι ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει το άνοιγμα των 10 εκ. ευρώ που θα προκύψει σε περίπτωση μη θετικής έκβασης της υπόθεσης».

 

Εγκρίθηκε η Τουριστική Προβολή

Παράλληλα, μεταξύ άλλων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Δήμου Κατερίνης για το έτος 2020, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Το θέμα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος  Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Κατερίνης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Υπηρεσίας Δόμησης, Γιώργος Νταντάμης: «Η Επιτροπή θα υποβοηθήσει τον Τουρισμό 365 ημερών στον Δήμο Κατερίνης καθιστώντας τον τόπο μας τουριστικό προορισμό. Ζητούμενο συνεπώς της Τουριστικής Επιτροπής είναι μέσα από δράσεις συντονισμένες, μακρόπνοη τουριστική ανάπτυξη και συνέργειες με όλους όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον, να αναδείξουμε το όνομα Κατερίνη, τον Δήμο μας και τα πλεονεκτήματά του» επισήμανε χαρακτηριστικά.

 

Χρήσεις γης: Στην τελική ευθεία

Εξάλλου, σε άλλο θέμα συζήτησης, ο κος Νταντάμης μιλώντας για την «Αναθεώρηση των χρήσεων γης στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Κατερίνης και εναρμόνιση με το ισχύον Γ.Π.Σ. Κατερίνης» ενημέρωσε το σώμα ότι «το εργαλείο των χρήσεων γης οδεύει στο τελικό στάδιο».

 

Αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου μέσω του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Τέλος, αναφερόμενος στην έγκριση παραχώρησης χρήσης λοιπών χώρων του Συνεδριακού -Πνευματικού Κέντρου στον Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Οργανισμού Νίκος Τσιαμπέρας διευκρίνισε ότι «[…]απόρροια της έγκρισης αυτής είναι να σταλεί αίτημα δωρεάς στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με σκοπό τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.