Μενού Κλείσιμο

Για την ασφάλεια των πεζών

Παρεμβάσεις διαγράμμισης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Σε εξέλιξη είναι οι προγραμματισμένες συστηματικές παρεμβάσεις διαγράμμισης των οδών, με τη χρήση θερμοπλαστικών μεμβρανών, οι οποίες εκτελούνται καθημερινά από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, εφαρμόζονται σε διαβάσεις πεζών, θέσεις στάθμευσης, σήματα ΚΟΚ κ.α. κατά μήκος κεντρικών και δευτερευόντων οδικών αξόνων στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, όπου κριθεί απαραίτητο και κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.
Όπως εξηγεί ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξανδρος Καλτσίδης, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες: «Οι διαγραμμίσεις αφορούν την οδική ασφάλεια και έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών. Οι θερμοπλαστικές μεμβράνες διαγράμμισης είναι ένα προκατασκευασμένο υλικό σήμανσης έτοιμο για χρήση, που μπορεί να εφαρμοστεί όλο το χρόνο. Χάρη μάλιστα στο θερμοπλαστικό τους υλικό, συγχωνεύονται με το έδαφος όταν αυτό θερμαίνεται, κάτι που τις καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικές σε περιοχές έντονης κυκλοφοριακής κίνησης».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ