Μενού Κλείσιμο

Για την 34η SALON GOURMET ετοιμάζεται η Περιφέρεια: Πρώτη φορά στην Μαδρίτη!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στην 34η Διεθνή Έκθεση Εκλεκτών Τροφίμων και Ποτών SALON GOURMETS 2020, που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο IFEMA- Feria de Madrid.

 

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των εκλεκτών, ποιοτικών τροφίμων και ποτών της στο κορυφαίο εμπορικό γεγονός τροφίμων και ποτών υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη, όπως και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα των προϊόντων της Περιφέρειας και τη φήμη των περιοχών προέλευσής τους.

Η 34η SALON GOURMETS 2020, η πιο παλιά έκθεση της Ισπανίας, πραγματοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 35 χρόνια. Αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στον κλάδο των ποιοτικών τροφίμων. Πέρα των ευρωπαϊκών χωρών, η έκθεση προσελκύει το ενδιαφέρον των χωρών της βόρειας Αφρικής, καθώς και των ισπανόφωνων χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η διοργάνωση του 2019 συγκέντρωσε 2.024 διεθνείς εκθέτες και προσέλκυσε περισσότερους από 107.000 εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το  πρόγραμμα Hosted Buyers του 2019 φιλοξένησε 130 διεθνείς αγοραστές.

Για την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις εκλεκτών, ποιοτικών τροφίμων και ποτών που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ενιαία διαμορφωμένος χώρος 27 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό έως την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

-Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,

-Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

-Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

-Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Τα Έντυπα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.