Μενού Κλείσιμο

Για ένα κράτος με κοινωνικό πρόσημο και δίκαιη ανάπτυξη!

Ομιλία της βουλευτού Μπ. Σκούφα για τον προϋπολογισμό του 2019

«Ευαγγελίζονται ότι θα σώσουν τη χώρα, αυτοί που μας φόρτωσαν ελλείμματα και μνημόνια, τροφοδοτώντας την τσέπη των “ημετέρων” τους» ανέφερε η κ. Σκούφα, σχολιάζοντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας

Μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών από τη μία και από την άλλη αύξηση των κοινωνικών δαπανών, περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στην Βουλή η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, αναφερόμενη στο «πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό»

Η κα Σκούφα άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία «χαντάκωσε» όπως είπε χαρακτηριστικά τον ελληνικό λαό με τις πολιτικές που εφάρμοσε, την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, την αύξηση του δημόσιου χρέους και κατ΄ επέκταση την κατακόρυφη μείωση του παραγόμενου πλούτου της χώρας.

Προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο

Όπως επεσήμανε, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό λελογισμένης επέκτασης, που σημαίνει, όπως αποδεδειγμένα φαίνεται με αριθμητικά στοιχεία, ελεύθερα στην πρόσβαση για τον καθένα και την καθεμία πολίτη αυτής της χώρας, μιας λελογισμένης επέκτασης, που αφορά αύξηση των δαπανών για το κοινωνικό κράτος από τη μία και από την άλλη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Έργα και ημέρες ΝΔ: αύξηση ανεργίας, αύξηση δημόσιου χρέους

«Θέλω να υπενθυμίσω μερικές στιγμές, μερικά σημεία της οικονομικής ιστορίας αυτής της χώρας, για να ξαναθυμηθεί ο ελληνικός λαός σε τι βάραθρο είχατε χαντακώσει την ελληνική οικονομία, την οικονομία της χώρας πριν έλθει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγων και ΑΝΕΛ με τις εκλογές του 2015 στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Ενδεικτικά αναφέρω μεταξύ άλλων, τα πλεονάσματα για τα οποία είχατε δεσμευτεί όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι το 2015. Είχατε δώσει τη δέσμευση στους εταίρους και στους θεσμούς ότι μέχρι το 2031 τα πλεονάσματα θα ήταν στο 4%, ενώ για την τετραετία 2015-2018 το σύνολο των πλεονασμάτων ανερχόταν σε 16,2% του ΑΕΠ.

Παράλληλα επί των ημερών σας, όπως είπαν κι άλλοι ομιλητές, η ανεργία αυξήθηκε ραγδαία από το 9% στο 28%. Και ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, το οποίο αποκρύπτετε, αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι επί των ημερών σας το δημόσιο χρέος, ανέβηκε από τα 125% στο 180% του ΑΕΠ. Είναι επίσης η τετραετία 2010 με 2014 που η χώρα έχασε το 27% του ΑΕΠ της. Στον απλό πολίτη ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εάν το ΑΕΠ, αν ο παραγόμενος πλούτος είναι μια στήλη, το ¼ αυτής της στήλης καταβαραθρώθηκε, εξαφανίστηκε, εξανεμίστηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Σκούφα.

Ανάπτυξη της ΝΔ με απολύσεις!

«Κατά τα άλλα», συνέχισε η κ. Σκούφα απευθυνόμενη στους βουλευτές της Ν.Δ. «εσείς ευαγγελίζεστε ότι θα σώσετε τη χώρα. Θα τη σώσετε με ποιον τρόπο; Απολύοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς από το δημόσιο σύστημα; Απολύοντας, όπως έκανε ο εκπρόσωπός σας κ. Άδωνις Γεωργιάδης χιλιάδες γιατρούς από το δημόσιο σύστημα υγείας; Ή θα σώσετε τη χώρα φορτώνοντάς την, ακόμη μία φορά, με δημόσια ελλείμματα; Διότι το 2010 είχαμε έλλειμμα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2011 ήταν 19 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2012 ήταν 19,4 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2013 ήταν 22 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 ήταν 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τόσο ήταν το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού. Και επειδή τέτοιο ήταν το έλλειμμα, γι’ αυτό βυθίσατε τη χώρα στα μνημόνια, γι’ αυτό δανειζόσασταν με απεχθέστατους όρους, γι’ αυτό αναγκάσατε έναν ολόκληρο λαό να έχει το ζυγό των μνημονίων» υπογράμμισε η βουλευτής Πιερίας.

Κοινωνικό όραμα, δίκαιη ανάπτυξη

Η κ. Σκούφα, ολοκλήρωσε την ομιλία της, υποστηρίζοντας πως «αυτή η Κυβέρνηση, όσο κι αν δεν το χωνεύετε, είναι η Κυβέρνηση που λελογισμένα, με σχέδιο, με κοινωνικό όραμα, με την δίκαιη ανάπτυξη για το σύνολο του πληθυσμού και όχι για τους ημέτερους επιχειρηματίες, παλεύει για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, για τη στήριξη του εισοδήματος των νοικοκυριών, για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, με αποδείξεις και με έργα και στον προϋπολογισμό και με αριθμούς. Εμείς πιστεύουμε, κυρίες και κύριοι, στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Εσείς πιστεύετε στην τροφοδοσία της τσέπης των «ημετέρων» κατέληξε.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ