Μενού Κλείσιμο

Γερμανία: 42 παιδιά έως 11 ετών εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση για ενηλίκους

Δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό που προορίζεται για τους ενηλίκους χορηγήθηκε κατά λάθος σε τουλάχιστον 42 παιδιά στο Ανόβερο.

 

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, που εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση υψηλότερης συγκέντρωσης. Οι ειδικοί καθησυχάζουν, επισημαίνοντας ότι δεν αναμένονται σοβαρές παρενέργειες.

 

Πιθανές παρενέργειες είναι οι τοπικές αντιδράσεις και ο πυρετός, δήλωσε η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Ανόβερου, Μαρλένε Γκραφ. «Από ιατρική άποψη, επρόκειτο για χορήγηση υπερβολικής δόσης, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι γονείς των συγκεκριμένων παιδιών.

 

Ο περιφερειακός πρόεδρος Στέφεν Κραχ τόνισε ότι δεν έπρεπε να συμβεί τέτοιο λάθος, ακόμη κι αν δεν έχει σοβαρές παρενέργειες. «Δεν θα επαναληφθεί σε καμία περίπτωση. Πρέπει όμως να ελεγχθούν εκ νέου όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να εντοπιστεί πώς προέκυψε το λάθος», υπογράμμισε.

 

Σε παιδιά 5-11 ετών χορηγείται κανονικά το ένα τρίτο της κανονικής δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Αυτό δεν είναι το πρώτο λάθος στον εμβολιασμό των παιδιών στη Γερμανία. Τον Δεκέμβριο τρία παιδιά κάτω των 12 ετών εμβολιάστηκαν κατά λάθος με το εμβόλιο της Moderna στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, ενώ για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έχει δοθεί άδεια επείγουσας χρήσης μόνο για το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ