Μενού Κλείσιμο

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων για ανεμβολίαστους- Τι είπε για την εστίαση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περαιτέρω μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων, μεταξύ άλλων και στην εστίαση.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να μην έχουν πρόσβαση στην εστίαση ούτε με διενέργεια τεστ κορωνοϊού ή να πρέπει να υποβάλλονται κάθε ημέρα σε τεστ, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε:

«Όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά. Θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν, αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη. Γενικό lockdown αποκλείεται, περαιτέρω μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν αποκλείονται».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός σχολίασε ότι τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σάββατο έχουν αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά στην αύξηση των εμβολιασμών.

«Αυτή η πρώτη δέσμη μέτρων πάει καλά, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό και κλείστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση, άρα είχαν μία επίπτωση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν- αναλόγως των επιδημιολογικών συνθηκών- και άλλα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων. Όλα τα μέτρα έχουν στόχο να μην επηρεάζουν τη ζωή των εμβολιασμένων», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, απάντησε ότι σε όλη την Ευρώπη αυτό επιβλήθηκε μόνο για τους υγειονομικούς.

«Σε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων οι υποχρεωτικότητες πρακτικά δεν μπορούν να εφαρμοστούν», τόνισε, αναφερόμενος ενδεικτικά στους εργαζόμενους στην εστίαση ή τους αστυνομικούς και λιμενικούς που θα έπρεπε να μπουν σε αναστολή, σε περίπτωση που αποφασιζόταν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ