Μενού Κλείσιμο

Γεωργαντάς: Εξετάζεται προσωρινή ακύρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους νοσούν

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους νοσούν, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Ερωτηθείς για το τι ισχύει για όσους εμβολιασμένους νοσούν και μπορούν να κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση εκείνου της νόσησης, ο κ. Γεωργαντάς απάντησε στον ΑΝΤ1:

 

«Το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε νομοθετικά και τεχνικά κάποια λύση για να μην έχουμε τέτοιες περιπτώσεις, που κάποιος μπορεί να κάνει τέτοια χρήση. Διερευνούμε τη δυνατότητα προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού».

 

Στις ίδιες δηλώσεις, ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι με την πρόσφατη ΚΥΑ η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης θεωρείται νόμιμη και με rapid test, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους. «Με το που γίνεται η διάγνωση από το φαρμακείο ή το διαγνωστικό κέντρο, φαίνεται στο σύστημα», σημείωσε.

 

Παράλληλα επεσήμανε ότι σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό νόσησης, οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται PCR test, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί το rapid test. «Ισχύει για 90 ημέρες πλέον το πιστοποιητικό νόσησης και εκδίδεται έπειτα από 14 ημέρες», συμπλήρωσε.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ