Μενού Κλείσιμο

Γενικός ξεσηκωμός!

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή στην Αθήνα

Η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έδωσε το «γενικό πρόσταγμα» για συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Αθηνών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τι αναφέρει ο Μητροπολίτης Γεώργιος σε μήνυμά του και ποια η απόφαση των φορέων της Μακεδονίας

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συμμετέχει στο παλλαϊκό συλλαλητήριο εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου (2 το μεσημέρι) στο Σύνταγμα, υπογραμμίζοντας πως η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους θα διαθέσει για ακόμη μια φορά λεωφορεία για την «ειρηνική συμμετοχή στο συλλαλητήριο», συμπληρώνοντας πως για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση στην Αθήνα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους Ενοριακούς Ι. Ναούς.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη 
Με μεγάλο ενδιαφέρον και δικαιολογημένη ανησυχία παρακολουθούμε όλοι μας τις τελευταίες εξελίξεις για το φλέγον εθνικό θέμα της Μακεδονίας, αναφέρει ο Κίτρους Γεώργιος σε μήνυμα αναγνώστηκε στους Ναούς της Μητρόπολής μας.
Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης, «τα γεγονότα είναι ραγδαία και δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται.»
Ο κ.κ. Γεώργιος τονίζει πως «απορρίπτουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία –πιστεύουμε– ότι δεν εξυπηρετεῖ τήν Πατρίδα μας.
Είμαστε στο πλευρό όσων αγωνιούν για την εξέλιξη του εθνικοῦ αυτού θέματος και αγωνίζονται για τα εθνικά μας δίκαια.
Διατρανώνουμε τήν πεποίθησή μας ότι:
Η Μακεδονία είναι μια καί Ελληνική.
Η Ιερά Μητρόπολή μας συμμετέχει μέ εθνική υπερηφάνεια στο πατριωτικό συλλαλητήριο της Αθήνας την προσεχή Κυριακή 20 Ιανουαρίου», καταλήγει ο Μητροπολίτης

«Ανένδοτος» για τη Μακεδονία απο Μητροπολίτες, Περιφέρεια και Δήμους
Με πρωτοβουλία της επιτροπής του Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατια, πραγματοποιήθηκε, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης συνάντηση φορέων της Βόρειας Ελλάδας.
Στη συνάντηση, τους Ιεράρχες των Μητροπόλεων της Βόρειας Ελλάδας, εκπροσώπησε ο Κίτρους Γεώργιος, ενώ επίσης συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Δεσκάτης, Σερβίων, Φλώρινας, Καστοριάς, Νεστορίου, Άργους Ορεστικού και Πρεσπών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Π. Μελά, Θέρμης, Νεάπολης-Συκεών, Βέροιας, Νάουσας, Παιονίας, Σερρών, Πέλλας, Αριδαίας, Σκύδρας, Βόλβης, Έδεσσας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Ευόσμου-Κορδελιού, Παγγαίου, Παρανεστίου, Δοξάτου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος και ο Πρόεδρος του πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ».
Κατά τη συνάντηση, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αποφάσισαν ομόφωνα:
-Να εκφραστεί η έντονη αντίθεση στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.
-Να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 (ημέρα Κυριακή και ώρα 14.00 στην Αθήνα, Πλ. Συντάγματος), ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες.
-Να κληθούν όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
-Ν’ απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να εκφραστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.
-Να γίνει παράσταση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
-Να κλιμακωθεί περαιτέρω ο αγώνας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ