Μενού Κλείσιμο

Γενική Συνέλευση εκλεγμένων Αντιπροσώπων των Σωματείων μελών του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

«Ο αγώνας μας είναι μονόδρομος»

 

Την Τακτική Γενική Συνέλευσή τους πραγματοποίησαν τα Σωματεία Μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης το Σάββατο, «καταγγέλλοντας» την μνημονιακή πολιτική και επαναφέροντας τα πάγιες διεκδικήσεις του Εργατικού Κινήματος. Από τις καταγγελίες δεν έλειψαν και οι αναφορές στο ΠΑΜΕ (συγκεκριμένα το αναφέρουν ως «σΠΑΜΕ»), το οποίο χαρακτηρίζουν «δήθεν ταξικό σωματείο», καταδικάζοντας τις πρακτικές επιθέσεων και απειλών του.

 

Η Γενικής Συνέλευση των Σωματείων, εξέδωσε «ψήφισμα» στο οποίο αναφέρουν: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά οτι είμαστε καθόλα νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και καταγγέλλουμε όλες τις ψευδείς, τις συκοφαντικές και βρόμικες ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ που με γκεμπελίστικες μεθοδεύσεις προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Πιερίας για νόθες εκλογικές διαδικασίες των σωματείων μας κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Το δήθεν ταξικό σωματείο του ΠΑΜΕ αποδείχθηκε ότι ήταν αυτό που έκανε τις νοθείες. Ήταν αυτό που παράνομα και αντικαταστατικά έκανε τις εκλογές του, εξέλεξε παράνομα τους αντιπροσώπους του, οι οποίοι και με δικαστική απόφαση αποκλείστηκαν από το συνέδριό μας και από το συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση και τις απειλές κατά της Προέδρου και των συνέδρων του Εργατικού μας Κέντρου από τους συνδικαλιστές του σΠΑΜΕ και από άλλους κομματικούς συνοδούς που μπουκάρανε βίαια στο Εργατικό μας κέντρο, προπηλάκισαν και απείλησαν, εξύβρισαν και βιαιοπράγησαν κατά συνέδρων και εμπόδιζαν να γίνει η εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις συνεχείς και μεθοδευμένες ψευδείς, συκοφαντικές και βρόμικες ανακοινώσεις του σΠΑΜΕ για τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό  Κέντρο και τα σωματεία μας.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις άδικες, προσχηματικές και για αντιπερισπασμό μηνύσεις των συνδικαλιστών του σΠΑΜΕ εναντίον της Προέδρου, μελών της Διοίκησης και εκλεγμένων αντιπροσώπων του Εργατικού μας Κέντρου.»

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Σωματείων στη Συνέλευση «διαπιστώνουν» ότι: Δέκα χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν τη χώρα σε βαθιά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική καχεξία. Οι συνεχιζόμενες δραματικές ανατροπές των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργατικών μας δικαιωμάτων μέσα από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία  ανεξέλεγκτη, το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών συνεχίζεται, η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση διαλύεται, οι άνεργοι και οι φτωχοί εξαθλιώνονται.

Η  εξοντωτική μείωση των συντάξεων, η μεγάλη αύξηση της φορολογίας, η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, δεν είναι  αυτά που θα μειώσουν την ανεργία και θα φέρουν  την ανάπτυξη. Είναι μέτρα που παίρνονται ύστερα από απαίτηση και υπόδειξη της εργοδοσίας που καλύπτεται πίσω από τους θεσμούς. Είναι μέτρα που αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση των κερδών των εργοδοτών και στην περαιτέρω αφαίμαξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νοικοκυριών. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε προς διαβούλευση η κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες των συνταξιούχων και με όλα αυτά που μας έλεγαν. Είναι απλώς «στάχτη στα μάτια». Είναι μία από τα ίδια, είναι η συνέχεια του μνημονιακού νόμου Κατρούγκαλου. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτές τις αυταρχικές πολιτικές και συμπεριφορές.

Τα Σωματεία μέλη του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, μεταξύ άλλων απαιτούν:

-Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που τόσα δεινά έφεραν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

-Όχι στα μεγάλα πλεονάσματα που προέρχονται από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και την υπερφορολόγηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

-Όχι στον περιορισμό των διαδηλώσεων που αποτελούν δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα των συνδικάτων.

-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δε θα εντείνουν την ύφεση. Εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

-Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες!

-Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

-Ενίσχυση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου μας και του ΨΝΠΟ, για την καλύτερη λειτουργία τους και στελέχωσή τους με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όχι στη συρρίκνωση της δημόσιας ψυχικής υγείας.

-Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ουσιαστική ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και των σχολών μαθητείας.

-Να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη στο Νομό μας.

-Να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων, που το κράτος τους θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ΄ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα.

-Κατάργηση των διοδίων Αιγινίου. Μείωση στο 50% των διοδίων πανελλαδικά.

-Απαιτούμε ουσιαστική μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική με έμπρακτο ενδιαφέρον στις ανάγκες των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται.

-Καταδικάζουμε την προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών διαδικασιών του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμής του και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και δηλώνουμε ότι παραβατικές συμπεριφορές, όπως καταλήψεις και τραμπουκισμοί δε θα γίνουν ανεκτές.»

Το ψήφισμα ολοκληρώνεται, δηλώνοντας για μία ακόμη φορά ότι ο αγώνας τους είναι μονόδρομος!  «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Θέλουμε και απαιτούμε μια Ελλάδα ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη χωρίς μικρούς και μεγάλους πάτρωνες, ισχυρή και ικανή να προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τον εθνικό της πλούτο σεβαστή από φίλους και εχθρούς», καταλήγει.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.