Μενού Κλείσιμο

Φυσικό αέριο για περισσότερους πολίτες!

34.000.000 ευρώ για επέκταση δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην ουσιαστική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε σε εκδήλωση για τις νέες επεκτάσεις του δικτύου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξάλλου, χρηματοδοτεί την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στα αστικά κέντρα εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σε αγαστή συνεργασία με την Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑΘΕΣΣ) και τους Δήμους. Τα συνολικά κονδύλια που διαθέτει η Περιφέρεια για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ανέρχονται σε 34 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεσμεύσει 15 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις υποδομές της επέκτασης του φυσικού αερίου στην περιαστική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας μάλιστα στη χτεσινή ομιλία του στην εκδήλωση επέκτασης του δικτύου στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη να εκταμιεύσει επιπλέον 19 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε το δίκτυο φυσικού αερίου να επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως οι Σέρρες, η Κατερίνη, το Κιλκίς κ.ά.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι «να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το φυσικό αέριο και να απολαύσουν τα οφέλη του, με κυρίαρχο αυτό της φτηνής ενέργειας για τη θέρμανση κατοικιών και επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής και βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους. Ο στόχος είναι ίδιος τόσο για την περιαστική Θεσσαλονίκη, όσο και για τις άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, γι’ αυτό άλλωστε διασφαλίσαμε επιπλέον 19 εκ. ευρώ για να συνδεθούν οι πρωτεύουσες και οι μεγάλες πόλεις των νομών μας με το δίκτυο φυσικού αερίου».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ