Μενού Κλείσιμο

Φυσικό αέριο έως την… άνοιξη

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος ο δήμαρχος Κατερίνης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών (ακόμη και αν απαιτηθεί η οικονομική συνδρομή του Δήμου) για την έναρξη των εργασιών φυσικού αερίου στην Κατερίνη, συζήτησαν οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο δήμαρχος Κατερίνης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όσον αφορά τη σύνδεση της Κατερίνης (και για οικιακή χρήση) με το φυσικό αέριο. Η Κατερίνη περιλαμβάνεται στις έξι πόλεις στις οποίες θα ξεκινήσει πιλοτικά η σύνδεση με τον αγωγό και αν πιστέψουμε τα όσα μεταφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πως τους είπε ο Γιώργος Σταθάκης, τότε έως τα τέλη Μαρτίου 2018 «σε κάθε περίπτωση» θα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση της πόλης με το φυσικό αέριο.
Για την συνάντηση, εξέδωσε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Συνάντηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυς) Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή και Στέργιου Καστόρη, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη.
Το θέμα της συνάντησης ήταν η σύνδεση της Κατερίνης με τον αγωγό φυσικού αερίου και η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.
Όπως είναι γνωστό και επιβεβαιώθηκε και πάλι από τον Υπουργό, η Κατερίνη περιλαμβάνεται στις έξι πόλεις, στις οποίες θα ξεκινήσει πιλοτικά η σύνδεση με τον αγωγό.
Οι βουλευτές και ο Δήμαρχος ζήτησαν από τον Υπουργό να ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο εντός του 2017, ακόμη και με την οικονομική συνδρομή του Δήμου αν απαιτηθεί.
Από την πλευρά του ο Υπουργός δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό, τονίζοντας, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση η σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2018, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί. Άλλωστε, τόνισε, το φυσικό αέριο αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για φθηνή ενέργεια στις επιχειρήσεις, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοικοκυριά.
Οι βουλευτές θα παρακολουθούν την εξέλιξη του θέματος, έχοντας τη γνώμη ότι η χρήση του φυσικού αερίου θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης του Νομού μας.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ