Μενού Κλείσιμο

Fuel Pass 2 – Σταϊκούρας: Έως το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα

Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 , δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων θα ανοίξει το αργότερο μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Το συνολικό κόστος του Fuel Pass 2 είναι 200 εκατ. ευρώ και θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια από τα συνολικά 3,5 εκατ. οχήματα, σημείωσε ο υπουργός.

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν 60-100 ευρώ με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος και την περιοχή της κύριας κατοικίας, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό η ενίσχυση θα είναι από 45 έως 80 ευρώ.

Στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος έως την 31η Αυγούστου, μετά την παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

«Πρέπει να νομοθετήσουμε για την παράταση έως την Πέμπτη, ημέρα που κλείνει η Βουλή, άρα, έχουμε τρεις ημέρες για να το αξιολογήσουμε», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «εξαιρετική συνέπεια» των πολιτών στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τους ευχαρίστησε για αυτό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας: 

– Για τον ΕΝΦΙΑ έχει ήδη καταβληθεί 1,1 δισ. ευρώ από τα περίπου 2,2 δισ. ευρώ συνολικά.

– Για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, από τα συνολικό 1,9-2 δισ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί 650 εκατ. ευρώ ή το 1/3 του συνόλου.

– Για τις «επιστρεπτέες προκαταβολές» οι επιχειρήσεις πρέπει να αποφασίσουν έως το τέλος του Ιουλίου εάν θα πληρώσουν το ποσό σε 96 δόσεις ή το σύνολο ή τμήμα του με έκπτωση 15%. Έως χθες το βράδυ περίπου 97.000 επιχειρήσεις είχαν εξοφλήσει το σύνολο του ποσού που έπρεπε να επιστρέψουν και έως τώρα έχουν εισρεύσει στον προϋπολογισμό περίπου 370 εκατ. ευρώ.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.