Μενού Κλείσιμο

Ευρεία σύσκεψη στη ΝΟΔΕ για τον αγροτικό τομέα : Το υψηλό κόστος παραγωγής «καίει» τους αγρότες

Το αυξημένο κόστος παραγωγής, λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου και των γεωργικών εφοδίων, από τα πρώτα ζητήματα που έθεσαν οι συνδικαλιστές αγρότες που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη

 

Κοινή σύσκεψη του Τομέα Αγροτικού της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας με τις διοικήσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Παρόντες στη σύσκεψη οι βουλευτές του κόμματος Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη και Σάββας Χιονίδης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

 

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου της κομματικής οργάνωσης Χαράλαμπου Μπρουσκελη, συζητήθηκαν θεσμικά θέματα που έχουν να κάνουν με την στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας.

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών έθεσαν βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου και των γεωργικών εφοδίων. Επιπλέον, έθεσαν και θέματα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη της πολιτείας σε διάφορα θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμων.

Οι Βουλευτές, η Αντιπεριφερειάρχης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας δεσμεύτηκαν προς τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών πως θα βρίσκονται δίπλα τους στα δίκαια αιτήματα τους, επισημαίνοντας πως θα τα προωθήσουν  προς τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη, από την πλευρά των Αγροτικών Συνεταιρισμών, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΣΠΕΚΟ Βροντούς Γιώργος Νατσιος, ο Πρόεδρος της ΠΕΣΚΟ Αγ. Σπυρίδωνα Γιάννης Μιχαλιτσιος, ο Πρόεδρος του Α. Σ. ΣΑΜΨΟΥΣ Κώστας Καρκαιτιδης, ο Πρόεδρος του Α. Σ. Καριτσας Διονύσης Φολιος, ο Πρόεδρος του Α. Σ. Λόφου Βαγγέλης Γιαννιώτας, ο Πρόεδρος του Α. Σ. Μοσχοποταμου Νίκος Δαγκας, ο Πρόεδρος Α. Σ. Σφενδαμης Γιώργος Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος του Α. Σ. Ράχης Δημήτρης Ντούρος, καθώς και ο κ. Δημήτρης Τσιμήτρης από τον τομέα Αγροτικού της ΝΟΔΕ Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.