Μενού Κλείσιμο

«Εχθρικό» το περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής στο Επιμελητήριο Πιερίας

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Γιάννη Μανιάτη Βουλευτή Αργολίδας της ΔΗΣΥ, τον Πασχάλη Τόσιο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., την Μαρία Μίχου πρώην Βουλευτή Πιερίας και τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Ε. Ν. Πιερίας Χρήστο Τζιουβάρα, εν όψει του Συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρών που είναι και η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, όπως η υπεροφορολόγιση, οι ασφαλιστικές εισφορές, τα capital controls, ο ΕΝΦΙΑ των επαγγελματικών κτιρίων, η έλλειψη ρευστότητας, το ασταθές κοινωνικοοικονομικό και νομικό περιβάλλον και η έλλειψη ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως των επιχειρήσεων. Ζητήματα, που μόνο εάν επιλυθούν θα διασφαλιστεί η συνέχιση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων και που αποτελούν πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 120 δόσεων τόνισε ότι μια γενναία ρύθμιση ανεξαρτήτως ποσού οφειλής στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα έδινε μια δεύτερη ευκαιρία και μια  πραγματική ανάσα στις επιχειρήσεις και την αγορά. Κλείνοντας τόνισε πως: «η βασική αιτία που οι επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν από την Ελλάδα είναι το φορολογικό και το ασταθές περιβάλλον, γιατί η επιχειρηματικότητα δεν έχει χρώμα ούτε πατρίδα».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης είπε δήλωσε πως «τα Επιμελητήρια είναι ο αναζωογονητικός χώρος της Επιχειρηματικότητας» και ότι σκοπός της σημερινής επίσκεψης είναι να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τα προβλήματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Παρεμβαίνοντας και η πρ. Βουλευτής Μαρία Μίχου υπογράμμισε πως «τόσο εχθρικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε», συμφωνώντας στα προβλήματα που προανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για την προσέλκυση επενδυτών, δεν γίνεται καμία απορρόφηση κονδυλίων, δεν υπάρχει αναπτυξιακός νόμος, συμπλήρωσε η πρώην βουλευτής Πιερίας.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχήθηκε στα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους, διαβεβαιώνοντας ότι το Επιμελητήριο «είναι ανοιχτό για όλους τους φορείς.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ