Μενού Κλείσιμο

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας…

Σε συνάντηση Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ το Σωματείο της Πιερίας

Στα «κάγκελα» οι Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, για τις νέες περικοπές που έρχονται στις συντάξεις τους. «Άνευ προηγουμένου», χαρακτηρίζουν τον Νόμο Κατρούγκαλου που φέρνει επιπλέον περικοπές συντάξεων από 18% έως 30%

Σύσκεψη των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε σύσσωμο το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των αντίστοιχων σωματείων της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και της Λάρισας, της Λαμίας και των Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας, παραβρέθηκε στη σύσκεψη και ως αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, μεταφέροντας την αγανάκτηση τόσο των Διοικητικών Συμβουλίων όσο και των μελών τους για τον «απαράδεκτο», όπως είπε, Νόμο Κατρούγκαλου και το «πετσόκομμα» των συντάξεών τους.
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης της χώρας, εδώ και επτά χρόνια, με τις αξιολογήσεις και τα μνημόνια που ψηφίζουν οι Κυβερνώντες, συνεχώς μειώνουν τις συντάξεις τους, είπε, «αλλά το τελευταίο μνημόνιο και μάλιστα από μια αριστερή, όπως θέλουν να λέγονται, Κυβέρνηση είναι άνευ προηγουμένου.»
Και συνέχισε σημειώνοντας: «Μας έλεγαν ότι δεν θα κάνουν άλλες περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις μας αλλά από το 2018 βάζουν σε εφαρμογή το Νόμο Κατρούγκαλου και ψήφισαν μειώσεις από 18% ως 30% για τα επόμενα 2 χρόνια ακόμη και σε όσους λαμβάνουν τη χαμηλότερη σύνταξη. Θα πάρουν δηλαδή από την τσέπη μας επιπλέον 6 δις Ευρώ. Έκοψαν το ΕΚΑΣ που δίνονταν ως βοήθημα ενώ καταργούν και τις συντάξεις χηρείας. Ας μην αναφερθούμε για τις περικοπές στην υγειονομική μας περίθαλψη, στα φάρμακά μας, για τον ΕΝΦΙΑ, για τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας..
Και παρόλα αυτά εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι μια Κυβέρνηση αριστερή….
Αυτοί που οδήγησαν στην ανεργία τα παιδιά μας, που το οκτάωρο έγινε εικοσάωρο για 360 Ευρώ το μήνα, που διέλυσαν τα πάντα στην υγεία και ακόμη και τα φάρμακά μας εάν δεν τα πληρώσουμε θα πεθάνουμε. Αυτοί που μας είπαν ψέματα και έκαναν τα εντελώς αντίθετα από όσα μας υποσχέθηκαν. Που ακόμα νομίζουν ότι είναι μια Κυβέρνηση αριστερή…
Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι και αμφισβητεί πλέον κάθε έννοια δημοκρατίας της χώρας μας είναι ο Νόμος που ετοιμάζουν να ψηφίσουν κατά τον οποίο απαγορεύουν και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών. Να δεχόμαστε δηλαδή αμαχητί οτιδήποτε αυτοί αποφασίσουν εις βάρος μας και εμείς απλώς να τους κοιτάμε στις τηλεοράσεις μας. Μα όλα όσα έως σήμερα είχαμε κατακτήσει ως επιχειρηματίες και εργαζόμενοι οφείλονταν σ’ αυτούς τους αγώνες των προκατόχων μας και των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Η αξιοπρεπής εργασία με συγκεκριμένο πλαίσιο εργασίας, το οκτάωρο, η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και τα δωρεάν φάρμακα σε ειδικές κατηγορίες αρρώστων αλλά και πολλά πολλά άλλα.
Η χώρα της δημοκρατίας και της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης δεν γίνεται να ξαναζεί σήμερα στιγμές χούντας και φίμωσης των πολιτών της. Ειδικά δε από μια Κυβέρνηση που θέλουν να λένε ότι είναι μια αριστερή Κυβέρνηση.»
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κουτσής, διαβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται να τους «αφοπλίσει» η κυβέρνηση, παίρνοντας το μόνο «όπλο» που διαθέτουν, τη φωνή τους. «Τους ενοχλούμε που φωνάζουμε για το δίκαιο και το ξέρουν… Δεν θα τους αφήσουμε όμως να μας φιμώσουν…. Αφού μας πήραν και την μπουκιά από το στόμα, τώρα δε θα μας κλείσουν το στόμα! Όλοι μαζί να αντισταθούμε, εχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα τους νικήσουμε» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ