Μενού Κλείσιμο

Εξωστρέφεια με… οδηγό! – Μια χρήσιμη έκδοση από το ΕΒΕ Πιερίας και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Ελλάδα

Τον «οδηγό εξωστρέφειας» παρουσίασαν σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδας Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχιστοδούλου. Η έκδοση των 141 σελίδων, περιλαμβάνει τα «επτά βήματα» που αν ακολουθήσει μια μικρομεσαία επιχείρηση, θα της «ανοίξουν» παράθυρο σε μεγαλύτερες αγορές.

Ο οδηγός εξωστρέφειας, έχει ως στόχο να κατευθύνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς την εξωστρέφεια, μικρές επιχειρήσεις, που όπως είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, δεν διαθέτουν τη δυνατότητα στελέχωσης εξαγωγικών τμημάτων.

«Ως Επιμελητήριο, πρέπει να αγωνιστούμε όχι μόνο για να μην κλείσουν επιχειρήσεις, αλλά και να συμβάλουμε στην εξωστρέφειά τους» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας. Οι οδηγίες, τα «επτά βήματα» που περιλαμβάνονται στην έκδοση, δεν αποτελούν προϊόν μιας ακαδημαϊκής μελέτης, αλλά ένας οδηγός από επιχειρηματίες που κατάφεραν να καταστήσουν εξωστρεφείς τις επιχειρήσεις τους και να «μπουν» σε μεγάλες αγορές. «Όσοι διαβάσουν τον οδηγό, θα κατανοήσουν από πού πρέπει να ξεκινήσουν, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε η επιχείρησή τους να γίνει εξωστρεφής. Πρόκειται για έναν οδηγό, που βασίζεται στην τεχνογνωσία αυτών των επιχειρηματιών», είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Για επιτακτική ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπουν στο δρόμο της εξωστρέφειας έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μίλησε με θερμά λόγια για την συνεργασία του Συνδέσμου με το Επιμελητήριο Πιερίας, μια συνεργασία η οποία έφερε αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στον οδηγό εξωστρέφειας ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή το δόγμα που επικρατεί στο επιχειρείν είναι «παράγω-εξάγω». «Το ζήτημα είναι τι παράγουμε» είπε, συμπληρώνοντας πως ο οδηγός έρχεται να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα, «να κατευθύνει και να δώσει οδηγίες για τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στις αγορές του εξωτερικού».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων, χαρακτήρισε την συγκεκριμένη έκδοση «ιστορική κίνηση για το επιχειρείν στην Ελλάδα», κάνοντας λόγο για «μοναδική προσπάθεια». Ο κ. Κωνσταντόπουλος, σημείωσε πως ο συγκεκριμένος οδηγός δεν αφορά μόνο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πιερίας ή της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά όλες τις επιχειρήσεις της χώρας που επιθυμούν να γίνουν εξωστρεφείς.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ