Μενού Κλείσιμο

ΕΞΕΠ: Σύσκεψη για τα συνεχιζόμενα έργα στην Εθνική Οδό και τις επιπτώσεις στον Τουρισμό

Η.Τσιτλακίδης: «Επισημάναμε και αναδείξαμε έγκαιρα το πρόβλημα κινητοποιώντας τους θεσμικούς εκπροσώπους και την τοπική κοινωνία»

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας και των ενεργειών της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας, διοργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Πιερίας,  με πρωτοβουλία της υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Άννας  Μάνη Παπαδημητρίου ευρεία σύσκεψη για τα έργα που εκτελούνται στην Εθνική Οδό στο ύψος της Πιερίας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού  Υποδομών κ.Νίκου Ταχιάου, των βουλευτών κ.κ. Μπαραλιάκου Ξ., Κουλκουδίνα Σπ. και Δελβερούδη Κ., της Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου Σ., των Δημάρχων Κατερίνης κ. Ντούμου Ι., και Δίου Ολύμπου κ. Γερολιόλιου Ε., των Αντιδημάρχων κ.Διαμαντοπούλου Ε., και  εκπροσώπου του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Κομπατσιάρη Χρ., του Προέδρου της ΟΕΔΔΗΠΠ κ. Βειδαμενίδη Γ., του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Εξαρχου Β, συλλόγων παραγωγικών τάξεων και σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπροσώπων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. 

 Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης πλαισιωμένος από τον  Αντιπρόεδρο της ΕΞΕΠ κ. Ζώβα Γιώργο τόνισε πως «διαβλέποντας έγκαιρα τα προβλήματα από τις εργασίες τόσο στην Εθνική Οδό όσο και από τις εργασίες κατασκευής του Fly Over στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, οδηγηθήκαμε με αυξημένα αντανακλαστικά στην κινητοποίηση των θεσμικών μας εκπροσώπων και της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να υπάρξει η αναγκαίος γόνιμος διάλογος και οι απαραίτητες άμεσα ενέργειες. Το πρόβλημα  είναι ολιστικό για την Πιερία. Οι συνεχιζόμενες εργασίες της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου συνδυαστικά  με την κατασκευή του Fly Over στον περιφερειακό της  Θεσσαλονίκης προκαλούν αθροιστικά ήδη μεγάλες χρονοκαθυστερήσεις. Επισημάναμε και αναδείξαμε  το ζήτημα, κινητοποιήσαμε την τοπική κοινωνία και πλέον πρέπει να δούμε άμεσα τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί πριν την τουριστική περίοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κα Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  κ. Τσιτλακίδης, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά την αξία του γόνιμου διαλόγου και της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους φορείς.

Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ο κ. Τσιτλακίδης υπογράμμισε πως  «δύναται να αποτελέσει μελλοντικά μία αξιόπιστη εναλλακτική πύλη εισόδου για την Πιερία χωρίς παράλληλα να απεμπολούμε την παλαιότερη επιδίωξη μας για  αεροδρόμιο στο Κλειδί  Ημαθίας , ωστόσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει άμεσα την σπουδαιότητα που έχει για την Πιερία το αεροδρόμιο Μακεδονία». 

 

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ