Μενού Κλείσιμο

Ευεργετική καλλιέργεια…

 «Παίρνει κεφάλι» το Τσάι Ολύμπου στην Πιερία.

Σε μία καθ΄όλα δυναμική καλλιέργεια εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην Πιερία, η καλλιέργεια του Τσάι Ολύμπου ενός αρωματικού και φαρμακευτικού βοτάνου του Μυθικού Βουνού.

Με τις συντονισμένες προσπάθειές ανάδειξης και προώθησης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η καλλιέργεια του σήμερα μετράει περισσότερα από 1000 στρέμματα και περίπου 10 εργαστήρια τυποποιούν ένα από τα πολυτιμότερα βότανα της ελληνικής γης.
Το Λιτόχωρο, η Καρίτσα, η Πέτρα, ο Άγιος Δημήτριος, η Ρητίνη, το Ελατοχώρι ο Μοσχοπόταμος είναι από τις δυναμικές περιοχές τις Πιερίας, όπου η καλλιέργεια του εξαπλώνεται ενώ και άλλες περιοχές κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους στον καλλιεργητικό χάρτη της Πιερίας.
Για το λόγο αυτό σε συνεννόηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασία με τους ανθρώπου του πρωτογενούς τομές, βρέθηκαν σε χωράφια και χώρους αποθήκευσης του Τσάι Ολύμπου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρική της Π.Ε. Πιερίας κ Ευδοκία Γεωργίου Κίτσιου και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας.
Η καλλιέργεια του Τσάι Ολύμπου (Sideritis Scardica) αποτελεί για την Πιερία μια νέα αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα την οποία προτιμούν οι νέοι που θέλουν να δοκιμάσουν στο επιχειρείν με πραγματικά χαμηλό ρίσκο εφόσον έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ