Μενού Κλείσιμο

ΕΒΕ Πιερίας: Οι νέοι όροι λειτουργίας του λιανεμπορίου

Για τους βασικούς κανόνες λειτουργίας του λιανεμπορίου που ισχύουν στην περιοχή μας, ενημερώνει τα μέλη του το Επιμελητήριο Πιερίας, σημειώνοντας πως η ορθή και έγκαιρη ενημέρωση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αρ.Δ1α/Γ.Π.οικ.69863 (ΦΕΚ Β’ 4829/2-11-2020) ισχύουν τα εξής:

-Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

-Έναρξη λειτουργίας στις 10 π.μ. εξαιρουμένων των οικονομικών δραστηριοτήτων με υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών ή αιθουσών (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις), λιανικού εμπορίου σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, σε εξειδικευμένα καταστήματα, καθώς και των καταστημάτων λιανικού και χονδρικού εμπορίου (τύπου do it yourself and home improvement) που πωλούν βιομηχανικά είδη (όπως χρώματα, σιδερικά, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, έπιπλα, υγιεινής, κήπου, εργαλείων, διακόσμησης).

-Απόσταση 1,5  μέτρου μεταξύ των ατόμων.

-Ειδικώς για περίπτερα υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους πωλητές και απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες 23:00 – 5:00.

«Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας και ο Πρόεδρός του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου εύχονται ολόψυχα στον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου μας να σταθούμε όλοι όρθιοι απέναντι και σε αυτή τη νέα σκληρή δοκιμασία», καταλήγει η σχετική ενημέρωση

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ