Μενού Κλείσιμο

Έτοιμη και στην ώρα της!

Ανακαινίστηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Κοντά στα 15.000 ευρώ δαπάνησε το Νοσοκομείο Κατερίνης, για την ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Η ανακαίνιση είχε κριθεί απαραίτητη για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών

 

Περατώθηκαν οι εργασίες για την ανακαίνιση του Τμήματος Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Πρόκειται για μια αναγκαία παρέμβαση την οποία είχε επισημάνει από την πρώτη σχεδόν στιγμή ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανέστης Μυστρίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Έτσι αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε η ανακαίνιση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Για την επιλογή των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν έγινε ενδελεχής έρευνα από τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, καθώς πρόκειται για υλικά που είναι εξειδικευμένα, πληρούν τις προδιαγραφές και είναι ανθεκτικά στα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη Μονάδα. Επιπλέον όπως σημείωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου έπρεπε να είναι κατάλληλα υγειονομικά, ώστε να μην δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης μικροβίων ή λοιμώξεων. Το κόστος ανήλθε περίπου στις 15.000 ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται επίσης, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, ο ελαιοχρωματισμός της Μονάδας, καθώς επίσης και πολύ προσωπική δουλειά των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Συντονισμένες προσπάθειες για την διευκόλυνση των ασθενών

«Με συντονισμένες προσπάθειες προσπαθήσαμε ώστε να μην ξεφύγουμε από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε, γιατί το έργο απαιτούσε τη μεταφορά των αιμοκαθαιρόμενων σε άλλα ιδρύματα, είτε ιδιωτικά, είτε δημόσια, ειδικά για αυτές τις μέρες. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο ήταν το εγχείρημα που απαιτούσε την απομάκρυνση όλων των μηχανημάτων από τις αίθουσες, τη φύλαξη τους σε χώρους του Νοσοκομείου που έπρεπε να βρεθούν, τη δημιουργία ενός χώρου τον οποίο έπρεπε να διαμορφώσουμε για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, γιατί παρόλο που σταμάτησε να δουλεύει η κύρια μονάδα, έπρεπε να είχαμε τουλάχιστον τρεις θέσεις για ασθενείς που θα χρειαζόταν τις υπηρεσίες της μονάδας». επεσήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μυστρίδης.

Όπως είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, λειτουργεί πλέον κανονικά από τις 31 Μαΐου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ