Μενού Κλείσιμο

Έτοιμα για το… πρώτο κουδούνι

Συντηρήσεις και επισκευές στα σχολικά συγκροτήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Με στόχο το «πρώτο κουδούνι» να βρει έτοιμες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κατερίνης, να υποδεχτούν τους μαθητές, ολοκληρώθηκαν κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όλες οι απαιτούμενες συντηρήσεις – επισκευές.

Το αντικείμενο παρεμβάσεων των συνεργείων επικεντρώθηκε στην εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές κ.α.

Τις παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συντονίζει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (για θέματα συντηρήσεων των σχολείων) & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.

Προτεραιότητα η ασφάλεια και η υγιεινή των κτιρίων

Σύμφωνα με τον κο Κυραϊλίδη: «Σταθερή και διαχρονική προτεραιότητα του  Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη συνιστά η δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας, και να αξιοποιούνται  με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ιεραρχώντας λοιπόν ανάγκες και προτεραιότητες με βάση τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατά τους θερινούς μήνες (οπότε και τα σχολεία παραμένουν κλειστά), προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα σχολεία. Τα συνεργεία και φέτος έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ