Μενού Κλείσιμο

Εθελοντές για… δαχτυλίδι

Δακτυλιώσεις πουλιών στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης ειδών πανίδας και χλωρίδας, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου διοργανώνει θερινή δακτυλίωση πουλιών εντός της περιοχής ευθύνης του.

Οι δακτυλιώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία και με επικεφαλής τον Δρ. Χαράλαμπο Αλιβιζάτο, μέλος του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών και της Επιστημονικής Επιτροπής του ΦΔΕΔ Ολύμπου, από το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου έως το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Ιουλίου. Οι ώρες των δακτυλιώσεων θα είναι 6:00 με 12:00 το πρωί και 17:00 με 22.00 το βράδυ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δακτυλιώσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δήμητρα Γιάννακα (ΦΔΕΔ Ολύμπου) στα τηλέφωνα 2352083000 και 6997063957 και με τον Δρ. Χαράλαμπο Αλιβιζάτο στο 6973663662.

Στους συμμετέχοντες προτείνεται να είναι κατάλληλα εφοδιασμένοι με ρούχα για ύπαιθρο σε συνθήκες υψομέτρου 1.000 μέτρων, φακό κεφαλής, καπέλο, αντηλιακό, εντομοαπωθητικό και καταπραϋντικό για τσίμπημα εντόμων.

Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης και για τη διεξοδική πληροφόρησή τους, οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι, να ενημερώσουν έγκαιρα τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ