Μενού Κλείσιμο

«Έσπασε ο πάγος» – Συνάντηση του δημάρχου Κατερίνης με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πιερίας

Τα «σύννεφα» που είχαν δημιουργηθεί στις σχέσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας με τον Δήμο Κατερίνης, μετά τον «πόλεμο ανακοινώσεων» για βλάβη που σημειώθηκε στη ΔΕΥΑΚ και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο του ΕΒΕ, φαίνεται ότι διαλύθηκαν, μετά και την σημερινή συνάντηση του δημάρχους Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Ο κ. Κουκοδήμος πέρασε σήμερα την πόρτα του προέδρου του Επιμελητηρίου, με τον οποίον είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης και στα οποία ο δήμος μπορεί να παρέμβει για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αγοράς.

Σύμφωνα με την ενημερωτικό σημείωμα του ΕΒΕ Πιερίας στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε αρχικά το θέμα της επέκτασης του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων στους πεζοδρόμους της Κατερίνης λόγω των έκτακτων ωραρίων λειτουργίας της αγοράς. Ο Δήμαρχος Κατερίνης συμφώνησε ότι για την περίοδο των προσωρινών ωραρίων θα υπάρχει παράταση μίας ώρας, δηλαδή έως τις 11:00 π.μ. για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Στην ατζέντα της συνάντησης αποφασίστηκαν κοινές δράσεις με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της αγοράς και τη βελτιστοποίηση της τοπικής κοινωνίας, όπως οι Χριστουγεννιάτικες Δράσεις του Δήμου Κατερίνης και η 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ το 2021 και πολλές άλλες.»

Ο Κώστας Κουκοδήμος, σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, «εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα συνεργασία και δήλωσε την απόλυτη στήριξή του τόσο στον Πρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Συνεχίζοντας, ευχήθηκε η κρίση που μαστίζει την Ελλάδας μας και όλο τον κόσμο σύντομα να ξεπεραστεί, να ανακάμψει η οικονομία μας με την επιστροφή σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κατερίνης είπε: «Είμαστε ενωμένοι για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες του τόπου μας».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε πως: «Το Επιμελητήριο και ο Δήμος συμπορευόμαστε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες φετινές επικρατούσες συνθήκες λόγω πανδημίας. Στόχος μας να μην κλείσει καμιά επιχείρηση στο Δήμο Κατερίνης. Προγραμματίζουμε κοινές δράσεις στον επιχειρηματικό, τουριστικό και κοινωνικό τομέα. Είμαστε προσηλωμένοι στην οικονομική ευημερία του Δήμου και του Νομού μας γενικότερα. Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι άρρηκτα συνδεμένη με το καλό της τοπικής κοινωνίας και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να συνεργαζόμαστε. Εμείς αυτό σήμερα το κάναμε πράξη».

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ