Μενού Κλείσιμο

Ερώτηση του Κ. Βελόπουλου για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Κατερίνη: Μας θυμίζει το υδατοδρόμιο

Ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους δεν αδειοδοτήθηκε υδατοδρόμιο στην περιοχή της Κατερίνης, αν και το 2016 όπως δήλωνε η τότε δημοτική αρχή ήταν θέμα λίγων μηνών, ζητά να μάθει από τους αρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

 

Το θέμα της (μη) δημιουργίας υδατροδρομίου στην Κατερίνη, επαναφέρει στην επικαιρότητα η Ελληνική Λύση, καταθέτοντας σχετικό ερώτημα στους Υπουργούς Ναυτιλίας και Υποδομών.

 

Ανασύροντας από το (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν δημοσιεύματα του τύπου της Πιερίας, ο κ. Βελόπουλος ρωτά τις αρμόδιες υπηρεσίες «γιατί εκκρεμεί η αδειοδότηση» και εν τέλει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πρόταση.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επικαλείται μάλιστα τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη το 2016, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε η Κατερίνη «να έχει αυτού του τύπου την επικοινωνία» με άλλες περιοχές της χώρας από το επόμενο έτος, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2017.

Όπως συμπληρώνει ο κ. Βελόπουλος, από τότε έχουν περάσει 3,5 χρόνια και δεν… υφίσταται υδατοδρόμιο. Επίσης, ζητάει (και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον) να ενημερωθεί επισήμως αν έχουν υποβληθεί (από τον Δήμο Κατερίνης) τα απαραίτητα για την αδειοδότηση δικαιολογητικά.

Αναλυτικά η ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης έχει ως εξής: Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου του Απριλίου 2016, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή της Κατερίνης με προεξάρχοντα τον τέως Δήμαρχό της δήλωνε χαρακτηριστικά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «…απαιτούνται 8-9 μήνες για να ολοκληρωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την συγκεκριμένη άδεια (αδειοδότηση υδατοδρομίου)…»

Μάλιστα υπερτονίζοντας την πρόταση του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το επόμενο καλοκαίρι (2017) θα μπορούμε να έχουμε αυτού του τύπου την επικοινωνία, η οποία ως δήμος δεν θα μας κοστίσει σχεδόν καθόλου, θα λύσει προβλήματα, θα δώσει και πολλές δυνατότητες εντάσσοντας την περιοχή μας στο χάρτη των υδροπλάνων και συνδέοντας την με άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, που διαθέτουν υδατοδρόμια».

Έκτοτε παρήλθαν τριάμιση έτη και στην πέριξ περιοχή της Πιερίας ακόμη δεν υφίσταται υδατοδρόμιιο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Αν έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβει καθεστώς αδειοδότηση υδατοδρομίου η πρόταση της Κατερίνης

-Αν ναι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχουν γνωμοδοτήσει θετικά;

-Γιατί εκκρεμεί η αδειοδότηση της και εν τέλει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πρόταση;»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.