Μενού Κλείσιμο

Έργο «ανάσα»…

Ξεκίνησε η κατασκευή του έργου για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην Ε.Ο. Βρύας-Ρητίνης

«Η Π.Ε.Πιερίας θα παραδώσει στους πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας, αποκαθιστώντας το μείζον κατολισθητικό πρόβλημα της περιοχής», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου

Στις αρχές της εβδομάδα ξεκίνησαν οι εργασίες στο 2ο χλμ της 15ης Επαρχιακής οδού Βρύας – Ρητίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δίνοντας οριστική λύση στο προβλήματος που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή, εξαιτίας του κατολισθητικού φαινομένου.

Το έργο -«Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ. της 15ης Ε.Ο. Βρύας-Ρητίνης»- προϋπολογισμού μελέτης 1.200.000 ευρώ , έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΠΕΔ ιδίων πόρων (Τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων) της ΠΕ Πιερίας, έτους 2016.
Την εργολαβική σύμβαση του έργου, ποσού 642.977 ευρώ, είχε υπογράψει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, το Δεκέμβριο του 2016.
Η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τα συνεργεία της το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος διασφαλίζοντας την κυκλοφορία στο σημείο αυτό.
Συνοπτικά, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 160 μ ανάντι της οδού, τοίχου αντιστήριξης μήκους 54 μ. που θεμελιώνεται σε κεφαλόδεσμο επί 34 φρεατοπασσάλων Φ 800 μήκους 15 μ., ομάδας φρεατοπασσάλων από 22 πασσάλους, έκαστη, Φ800 μήκους 15 μέτρων με κεφαλόδεσμους τις τριγωνικές τάφρους μήκους 50 μ. πριν και μετά τον τοίχο αντιστηρίξεως, επενδυμένων τριγωνικών τάφρων κατά μήκος της οδού καθώς και δικτύου αγωγών απομάκρυνσης των υδάτων.
«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα παραδώσει στους πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που μετέβη στο σημείο των εργασιών, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του έργου για την Πιερία, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πληθυσμού.
Από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι νεοτέρας, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, που κινούνται στο οδικό τμήμα της 15ης Επαρχιακής οδού Βρύας – Ρητίνης, από Βρύα προς Ρητίνη και αντίστροφα.
Η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα διεξάγεται μέσω της 4ης Επαρχιακής οδού Κατερίνης-Μοσχοπόταμου, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος και των μικρών επιβατικών οχημάτων των κατοίκων της περιοχής (Δ.Κ. Βρύας και Δ.Κ. Ρητίνης) από παράπλευρη αγροτική οδό, που θα ξεκινάει νότια και δυτικά του οικισμού της Βρύας και θα καταλήγει μετά τη ζώνη των έργων που θα λειτουργήσει ως παρακαμπτήρια για όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ