Μενού Κλείσιμο

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Στο πλευρό των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό

Τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους στον επισιτισμό και τον τουρισμό εκφράζει για μια ακόμη φορά το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, για σήμερα Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το Ε.Ε.Κ. η απειλή απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας με μαζικές απολύσεις και μη πραγματοποίηση χιλιάδων εποχικών προσλήψεων σε συνδυασμό με εκτιμήσεις για επιδείνωση των όρων αμοιβής και εργασίας (μειώσεις μισθών, μετατροπή συμβάσεων πλήρους σε μερική απασχόληση) διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον που, ήδη, χρησιμοποιείται ως υπόβαθρο εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας.
«Έχουμε ήδη επισημάνει με επιστολή μας στο Υπουργείο Εργασίας την κρίσιμη αυτή κατάσταση, καθώς και τους έντονους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εργαζόμενους και την αγορά εργασίας στους κλάδους του Επισιτισμού – Τουρισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο, σημειώνοντας πως «συνιστά επιτακτική ανάγκη η ψήφιση πρόσθετων μέτρων στήριξης όπως μεταξύ άλλων, η απαγόρευση των απολύσεων για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, η επέκταση των υπογεγραμμένων ΣΣΕ, αλλά και η επιμήκυνση της παράτασης ισχύος αυτών που έχουν λήξει έως το τέλος του χρόνου.»
Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό δίνουν αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς και προστασία της υγείας τους. Η Κυβέρνηση οφείλει γρήγορα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για το σκοπό αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ