Μενού Κλείσιμο

Επιχορήγηση για… δέκα!

Από το Υπουργείο Παιδείας για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες της Πιερίας

Από 3.000 ευρώ θα λάβουν σχολικές βιβλιοθήκες 10 δημοτικών σχολείων της Πιερίας, οι οποίες ανήκουν στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Με το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας οι Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές των τριών Δήμων της Πιερίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την λειτουργία Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με ενημέρωση που προέρχεται από την βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα.

Πρόκειται για ένα Νόμο που ενεργοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά, μετά από 32 χρόνια, από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, o οποίος προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία Σχολικών βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πέρυσι, για πρώτη φορά, ορίστηκε το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που έδινε τη δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η χρηματοδότηση για την Πιερία

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, χρηματοδοτούνται στην Πιερία και συγκεκριμένα στον δήμο Δίου- Ολύμπου το ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα με το ποσό των 3.000 ευρώ, το ολοήμερο δημοτικό σχολείο Βροντούς με 3.000 ευρώ και το 3ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καρίτσας με 3.000 ευρώ.

Στον Δήμο Κατερίνης το 10ο δημοτικό σχολείο με 3.000 ευρώ, το 9ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο με 3.000 ευρώ, το 19o δημοτικό σχολείο με 3.000 ευρώ, το δημοτικό σχολείο Κορινού με 3.000 ευρώ και το δημοτικό σχολείο Παραλίας με 3.000 ευρώ.

Στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού το 2ο δημοτικό σχολείο Αιγινίου με 3.000 ευρώ και το 3ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αιγινίου με 3.000 ευρώ.

Ο σκοπός και οι στόχοι του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών

Σκοπός της δημιουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών καθώς και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση. Οι στόχοι του Δικτύου είναι η υποστήριξη της μάθησης ως ανώτατο αγαθό όλων των ανθρώπων και κυρίως των μαθητών, προκειμένου να έχουν θέση και ρόλο στην πνευματική, την κοινωνικο-πολιτιστική και πολιτική ζωή, η ανάδειξη της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε βασικό πυλώνα της Δια Βίου Μάθησης και της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία και η ενιαία και επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση θεμάτων ίδρυσης, στελέχωσης, εξοπλισμού και αξιοποίησης των Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φτάνει στο ύψος των 2.800.000 ευρώ για όλη την επικράτεια.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ