Μενού Κλείσιμο

Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας: «Ο δίκαιος αγώνας μας, συνεχίζεται!»

Σε κινητοποίηση καλεί την Τετάρτη το απόγευμα η Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας, συνεχίζοντας τον αγώνα της κατά του «νόμου Κεραμέως» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς, καλεί στην κινητοποίηση (Τετάρτη 5 μμ Συντριβάνι Κατερίνης) την ΕΛΜΕ Πιερίας, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς

«Βγαίνουμε στον δρόμο μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πιερίας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΊΑ», τον Σύλλογο Γυναικών Λιτοχώρου, την Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού Πιερίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου», αναφέρει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας. Στο κάλεσμά της σημειώνει πως ως φοιτητές με καταγωγή από την Κατερίνη και χωριά της Πιερίας, «που πολλοί από εμάς έχουμε επιστρέψει στον τόπο καταγωγής μας μόνιμα, χωρίς να έχουμε τελειώσει τις σχολές μας, λόγω οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών μας να μας συντηρήσουν στην πόλη των σπουδών μας», αλλά και ως φοιτητές που παράλληλα με τις σπουδές μας εργαζόμαστε ώστε να βγάλουμε πέρα, ενώνοντας πλέον τον αγώνα μας με τοπικούς φορείς και συνδικάτα απαιτούμε:

-Να ανοίξουν εδώ και τώρα τα πανεπιστήμια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι απαράδεκτο έναν ολόκληρο χρόνο να μην μπορούμε να κάνουμε  εργαστηριακά μαθήματα και συνολικά μαθήματα που είναι απαραίτητο να γίνονται δια ζώσης. Δεν θα ανεχτούμε άλλο η μόρφωσή μας να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

-Για όσο παραμένουν τα ιδρύματα κλειστά να δοθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Ειδικά για όσους από μας διαμένουμε με τους γονείς μας οι οποίοι εργάζονται με τηλεργασία, και  με τα αδέλφια μας, τα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω της πλατφόρμας webex, δημιουργείται πρόβλημα τόσο με το ίντερνετ όσο και με την διαθεσιμότητα των λάπτοπ.

-Να παρθούν πίσω τα νέα μέτρα καταστολής και οι διαγραφές φοιτητών. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, δεν έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους όσοι φοιτητές  εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους. Μας λένε δηλαδή ότι θα πεταχτούν στα σκουπίδια οι κόποι όλων αυτών των φοιτητών, τόσο για να περάσουν  στις σχολές τους, όσο και για να επιτύχουν σε ένα μεγάλο όγκο μαθημάτων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Καλούμε σε κινητοποίηση με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς την Τετάρτη 17/3 στις 17:00 στο σιντριβάνι-πλατάνι. Καλούμε επίσης την ΕΛΜΕ Πιερίας, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας!

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» το Σάββατο 20/3, στις 19:30 μέσω  zoom, σε ομιλία με τον Λευτέρη Στεργίου, φοιτητή Αρχιτεκτονικής Σχολής ΑΠΘ, εναν εκ των 31 συλληφθέντων στα γεγονότα που διαδραματιστηκαν στις 22/02 και παρεμβάσεις φοιτητών από την Πιερία.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ