Μενού Κλείσιμο

«Επίθεση» του Χρ. Γιαννούλη στον Απ. Τζιτζικώστα με φόντο την υλοποίηση του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της φτώχειας

«Παριστάνει ανέξοδα τον αλληλέγγυο»

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά, ο κ. Τζιτζικώστας μετέτρεψε σε φιέστα, τη διανομή τροφίμων και βασικών ειδών. Την ώρα μάλιστα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ, καθώς η χρηματοδότηση τους προήλθε αποκλειστικά από πόρους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας, αλλά και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

Ο κ. Γιαννούλης, «προτρέπει» τον κ. Τζιτζικώστα, αντί να παριστάνει ανέξοδα τον… αλληλέγγυο, καλό θα ήταν να μας απαντήσει για ποιους λόγους υπολείπεται σε σχέση με το σύνολο της χώρας στην υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων.

Μάλιστα, δίνει και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Κεντρική Μακεδονία έχει μείνει πίσω στην υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα υστερεί κατά:

14% στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

69% στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

41% στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

21% στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

7% στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και

1,8% στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

«Τα στοιχεία αποτυπώνουν μία κατάσταση την οποία βέβαια γνωρίζουν εδώ και χρόνια οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας: ο κ. Τζιτζικώστας ενδιαφέρεται για την εικόνα, διαφημίζοντας την απορρόφηση των κονδυλίων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αλλά υστερεί στην υλοποίησή τους», καταλήγει ο Χρήστος Γιαννούλης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ