Μενού Κλείσιμο

Επιστρέφει δυναμικά…

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας

Ήταν να γίνει τέλη Οκτώβρη του 2016… Μεταφέρθηκε για την άνοιξη του 2017 και τελικά θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτέμβρη του 2017. Μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες για την τόνωση της εξωστρέφειας των Πιερικών (και όχι μόνο) επιχειρήσεων, η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας, θα διεξαχθεί 29 Σεπτέμβρη με 4 Οκτώβρη στην Κατερίνη, και αυτή τη φορά είναι οριστικό!

Χθες το πρωί, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ανακοίνωσαν επισήμως την ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης το Φθινόπωρο του 2017.
Το σημαντικό της φετινής διοργάνωσης, η οποία τα προηγούμενα χρόνια σημείωσε αξιοσημείωτα νούμερα επισκεπτών, είναι η αποφασιστικότητα των τριών φορέων να υποστηρίξουν με θέρμη τη διοργάνωση και να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για την υλοποίησή της. Έτσι, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Δήμος Κατερίνης, θα συνδράμουν ουσιαστικά με 15.000 ευρώ έκαστος, ενώ το υπόλοιπο ποσό για την άρτια διοργάνωση θα δοθεί από το Επιμελητήριο Πιερίας και υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 25.000 ευρώ.
«Μετά από πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου συμμετέχει στη διοργάνωση και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας οτι η Περιφέρεια πιστεύει στον συγκεκριμένο θεσμό, «τον στηρίζει και τον υποστηρίζει».
Είναι υποχρέωσή μας να συνεισφέρουμε και να υποστηρίξουμε το θεσμό, είπε η Σοφία Μαυρίδου, αφού πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η στήριξη φορέων που διοργανώνουν σημαντικά γεγονότα, ενώ, όπως είπε, η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας αποτελεί και ευκαιρία παρουσίασης του ρόλου και των δράσεων της Π.Ε. Πιερίας.
Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η απάντηση της περιοχής μας στην κρίση, υπογράμμισε ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο Σάββας Χιονίδης για μια ακόμη φορά εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του Δήμου Κατερίνης στο θεσμό, ο οποίος αναδεικνύει την τοπική επιχειρηματικότητα. «Οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και μακάρι να υπάρξουν και άλλοι φορείς οι οποίοι να εργάζονται για την ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Ο κ. Χιονίδης όμως επεφύλαξε και μια έκπληξη, σχολιάζοντας το «πάγιο αίτημα» του ΕΒΕ Πιερίας για μόνιμο εκθεσιακό χώρο στην περιοχή της Ανδρομάχης. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για αίτημα που έχει σοβαρή βάση και η πρόταση που θα καταθέσει προς το δημοτικό συμβούλιο είναι η δημιουργία ενός κλειστού χώρου 6.000 έως 10.000 τετραγωνικών μέτρων ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί ακόμη και κλαδικές εκθέσεις της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών. Όπως υποστήριξε ο κ. Χιονίδης η δημιουργία ενός κλειστού εκθεσιακού χώρου στην περιοχή της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, δεν θα επηρεάσει καμία από τις υπόλοιπες χρήσεις της έκτασης.
Στις προσπάθειες που κατέβαλε το ΕΒΕ από το 2010 μέχρι σήμερα για την εδραίωση και μετεξέλιξη της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. «Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί πλέον το σημαντικότερο επιχειρηματικό γεγονός της Κεντροδυτικής Μακεδονίας μετά την έκθεση της ΔΕΘ» είπε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
Ο πρόεδρος ΕΒΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο χαμηλό κόστος συμμετοχής των επαγγελματιών στην έκθεση το οποίο δεν θα θα ξεπερνά τα 21 ευρώ ανά τ.μ.. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το αντίστοιχο κόστος σε άλλες εκθέσεις δεν είναι μικρότερο των 60 ευρώ ανά τμ.. Για να επιτευχθεί αυτή η προσιτή τιμή, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, συνέβαλαν η Π.Ε. Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης οι οποίοι επωμίζονται ένα σηματικό κομμάτι του κόστους διοργάνωσης.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συνεργασία την κ. Μαυρίδου και τον κ. Χιονίδη, ενώ ερωτηθείς για το εάν στους συνδιοργανωτές θα περιλαμβάνονται και άλλοι φορείς, απάντησε οτι το ΕΒΕ δεν απευθύνθηκε σε υπουργεία, παρά μόνο στους δήμους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, από τους οποίους αναμένει απάντηση, σημειώνοντας πως προϋπόθεση για τη συνδιοργάνωση, είναι η συμμετοχή και στην κάλυψη του κόστους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ