Μενού Κλείσιμο

Επιστολή του προέδρου του ΕΒΕ στον Υπουργό Οικονομικών – Ζητά «ουσιαστική στήριξη» των επιχειρήσεων

Την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις συνέπειες του κορονοϊου, ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στην επιστολή του προς τον Χρήστο Σταϊκούρα, αναφέρει: «Εκπροσωπώντας κάθε κλάδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Π.Ε. Πιερίας και με α- φορμή την όντως επιτυχημένη δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ύψους 150 εκατ. ευρώ, υπέρ των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19,κατά το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2020, αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε το εξής:

Είναι άδικο στις επόμενες δράσεις ενίσχυσης των πληγεισών επιχειρήσεων να μην ληφθεί υπόψη η καθίζηση του κύκλου εργασιών τους και κατά το μήνα Μάρτιο του 2020, δεδομένου ότι, κατά το μήνα αυτό, η καταναλωτική δαπάνη σε ολόκληρη την χώρα συρρικνώθηκε δραστικά, εξαιτίας των διαδοχικών μέτρων περιστολής της αγοραστικής κίνησης και της υπο- χρέωσης προσωρινής παύσης της λειτουργίας χιλιάδων επιχειρήσεων.

Η αρχή έγινε με τα περιοριστικά μέτρα στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου και επεκτάθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, βάσει των Κ.Υ.Α. Δ1α/ Γ.Π.οικ.15954/2020(ΦΕΚ Β’726/08.03.2020) και  Δ1α/Γ.Π.οικ.19024/2020 (ΦΕΚ Β’915/17.03.2020).

Επειδή το ενδεχόμενο της περαιτέρω περιστολής της καταναλωτικής δαπάνης είναι κάτι παραπάνω από ορατό, εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενισχυτικές της δράσεις, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες ολόκληρου του επιχειρηματικού φάσματος της χώρας.» 

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ