Μενού Κλείσιμο

Επιστολή – αίτημα του ΕΒΕ Πιερίας στον Υπουργό Εσωτερικών,  για προσωρινή κατάργηση δημοτικών τελών

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών,  στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στους Βουλευτές Πιερίας, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και στα Επιμελητήρια της Ελλάδας, απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, με θέμα την προσωρινή κατάργηση ανταποδοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων στις πληττόμενες από τον covid 19 επιχειρήσεις.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αναφέρει: «Το Επιμελητήριο Πιερίας ενώνει τη φωνή του μαζί με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας, προκειμένου να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των μελών του, σχετικά με την προσωρινή κατάργηση των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Θεωρούμε απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα περί της κατάργησης των δημοτικών τελών, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, για τους εξής λόγους:

Πρώτον: Όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική εντολή, με συνέπεια τα έσοδά τους να μηδενισθούν, είναι άδικο, να καλούνται να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη για δημοτικές υπηρεσίες, που στην ουσία δεν απολαμβάνουν.

Δεύτερον: Το ίδιο προβληματική είναι η χρέωση δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που χαρακτηρίστηκαν, από την κυβέρνηση, ως πληττόμενες, διότι και σε αυτή την περίπτωση τα έσοδα έχουν υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα η αναστολή της λειτουργίας τους να καταστεί εκ των πραγμάτων αναγκαστική.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η επανεκκίνηση της Οικονομίας, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες της επερχόμενης ύφεσης και δεδομένης της δυνατότητας για περαιτέρω αύξηση της εγχώριας ρευστότητας ,μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και των λοιπών ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, προτείνουμε η κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, στηρίζοντας την επιχειρηματική κοινότητα.

Αυτή θα σηκώσει στους ώμους της το βάρος της επόμενης μέρας, αλλά συγχρόνως θα είναι η ίδια που θα παράξει τον μελλοντικό μας πλούτο και θα αποτελέσει το μοναδικό υγιή συντελεστή μείωσης της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα».

Το Επιμελητήριο Πιερίας θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες, να παρεμβαίνει και να καταθέτει προτάσεις για την βελτίωση των μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, για τον σχεδιασμό των βημάτων των επόμενων ημερών της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, μετά την πανδημία.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ