Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη του Δημάρχου Κατερίνης στο εργοτάξιο του Πολιτιστικού Κέντρου

Στο τραπέζι οι… «βελτιωτικές πράξεις»

 

Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζουν τις βελτιωτικές πράξεις για την καλύτερη δυνατή εκδοχή του κτιρίου, στο Δήμο Κατερίνης.

 

Το εργοτάξιο του Πολιτιστικού Κέντρου (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων) Κατερίνης επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος συνοδεία των Αντιδημάρχων Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργου Νταντάμη, Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και τον μελετητή θεατρικών σκηνικών αντίστοιχα.

 

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (ισόγειο, εξώστης και όροφος) καθώς και υπόγεια. Αν και η συνολική επιφάνειά του είναι 4.700 τ.μ., η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μόλις για 488 θεατές. Η στάθμη του ισογείου φιλοξενεί την αίθουσα του θεάτρου, το χώρο της εισόδου καθώς και βοηθητικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του θεάτρου.

Ο κος Κουκοδήμος τόνισε ότι η περιορισμένη χωρητικότητα του θεάτρου δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλες προσδοκίες και ζήτησε από τους αναδόχους του έργου και τον μελετητή των θεατρικών σκηνικών να μελετήσουν τη δυνατότητα βελτιωτικών πράξεων. «Θέλουμε ένα Πολιτιστικό Κέντρο σημείο αναφοράς για τον τόπο μας που να είναι σε θέση να φιλοξενήσει μεγάλες θεατρικές παραστάσεις. Ζητήσαμε τη δημιουργία περισσότερων θέσεων στο αμφιθέατρο και λάβαμε τη διαβεβαίωση της ανάδοχου εταιρείας ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επέκτασή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

 

Βελτιωτικές παρεμβάσεις

Όπως σημείωσε ο κος Νταντάμης «χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την απόκτηση ενός καλύτερου και μεγαλύτερου κτιρίου, καινοτόμου, τεχνολογικά προηγμένου και ενεργειακά αυτόνομου. Θα προχωρήσουμε σε ό,τι παρεμβάσεις είναι εφικτές προκειμένου να βελτιωθεί το έργο». 

 

Καλύτερη εκδοχή του κτιρίου

«Είναι ένα έργο που ο Δήμος μας το περιμένει εδώ και χρόνια. Παρακολουθούμε στενά τις εργασίες και διάθεσή μας είναι να παραδώσουμε στους δημότες την καλύτερη δυνατή εκδοχή αυτού του κτιρίου», δήλωσε ο κος Συμεωνίδης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ