Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα σε κοινωνικές δομές που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Πιερία

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα σε κοινωνικές δομές που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην Πιερία
Τις δομές της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί μέσω του προγράμματος Leader έργα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεωργίου και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, επισκέφτηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης, ενώ ενημερώθηκε και για το κοινωνικό συσσίτιο, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Οι κοινωνικές δομές της Εκκλησίας έχουν τη διαρκή στήριξη και μέριμνα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διότι η προσφορά τους στις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας είναι ανεκτίμητη, ειδικά σε περιόδους κρίσεων. Στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, η Περιφέρεια έχει συμβάλλει διαχρονικά, ώστε να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και να εξυπηρετούν τις ανάγκες δεκάδων φιλοξενούμενων της Τρίτης Ηλικίας με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Πλέον, προσθέτουμε ακόμη έναν χώρο για να διπλασιαστεί η δυναμικότητα της Μονάδας, βελτιώνουμε περαιτέρω τις υποδομές φιλοξενίας και εξοπλίζουμε τη Μονάδα, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα διαβίωσης άνω των 40 ηλικιωμένων, που έχουν ανάγκη. Σε ό,τι αφορά στο συσσίτιο της Μητρόπολης, η Περιφέρεια φρόντισε ώστε να ετοιμάζεται σε έναν λειτουργικό, σύγχρονο, άνετο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αυξάνοντας στην πορεία των ετών τις δυνατότητές του. Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης σταθήκαμε αρωγοί στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Οι ανάγκες αυξήθηκαν σημαντικά και η Περιφέρεια συνέδραμε, προκειμένου να αναβαθμίσει το συσσίτιο, το οποίο πλέον έχει τελική δυναμικότητα παροχής γευμάτων για 500 συμπολίτες μας κάθε μέρα. Παράλληλα, το συσσίτιο συνδέθηκε με τις τοπικές επιχειρήσεις, τα σχολεία και την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δράσεις της καθημερινότητας στην Πιερία. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω πρωτίστως την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, όσους εργάζονται στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά και την Πιερική Αναπτυξιακή, που υλοποιεί με υπευθυνότητα το πρόγραμμα Leader στην Πιερία, για τη σημαντική συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία και για την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά τους».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ