Στόχος η ενίσχυση του διμερούς εμπορίου
Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία από τη Ρουμανία η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Νομάρχης Τέλεορμαν κ. Cristescu Ionel Dănuț, η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη κα. Simona Dragomir, καθώς και οι Δήμαρχοι της επαρχίας Τέλεορμαν και η πρόεδρος του ΜΚΟ Euro Teleorman το οποίο συντονίζει τις ευρωπαϊκές σχέσεις όλων των δήμων του Νομού Τελεορμαν υπό την κατεύθυνση του νομάρχη κα. Tudor Mihaela.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ παρουσίασε το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ του Νομού Πιερίας, και κατόπιν ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για επενδυτικούς τομείς στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. Ο Νομάρχης Τέλεορμαν κ. Cristescu Ionel Dănuț ανέφερε ότι η βιομηχανία, η γεωργία, οι υπηρεσίες, η υγεία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, το εμπόριο, οι κατασκευές, η ενέργεια, ο πολιτισμός αποτελούν τομείς που τους ενδιαφέρουν.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, ανανέωσαν το ραντεβού τους και στην Πιερία και στην Ρουμανία και στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της Πιερίας.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Δ.Σ. παρέθεσαν γεύμα και η Ρουμανική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να γευτεί τοπικές γεύσεις.
Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.