Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη ρουμανικής αποστολής στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ουσιαστικές οι δυνατότητες διμερούς συνεργασίας

 

Με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, είχε συνάντηση χθες, αντιπροσωπεία από την επαρχεία Τελεορμάν της Ρουμανίας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.

 

Η αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από το Νομάρχη και Δημάρχους της επαρχίας Τελεορμάν, της Νότιας Περιφέρειας της Ρουμανίας, την Πρόεδρο της ΜΚΟ Euro Teleorman-που συντονίζει τις ευρωπαϊκές σχέσεις όλων των δήμων του Τελεορμάν- και την Εμπορικό Ακόλουθο του Γενικού Προξενείου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε  από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Πιερία, την οικονομική, τουριστική και πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή καθώς και για το  πρόγραμμα και τις δράσεις, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για την ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκε μια ουσιαστική συζήτηση, για το ρόλο και τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, τη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας στους  τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, τονίζοντας  τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών, που αφορούν την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, επισημάνθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και η αναζήτηση συνεργιών, για το ενδεχόμενο υλοποίησης ενεργειών μιας αδελφοποίησης.

Τα μέλη της ρουμανικής αποστολής, ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή, που έτυχαν από την κ. Σοφία Μαυρίδου, για τη γνωριμία και την ουσιαστική συνάντηση που είχαν, επισημαίνοντας ότι αποτελεί την απαρχή συνεργασιών εμπορικών, επιχειρηματικών κ.ά..

Στο τέλος της συνάντησης, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εκατέρωθεν προθυμία για την προώθηση γόνιμης συνεργασίας, αντηλλάγησαν αναμνηστικά  δώρα.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ